Terug naar resultaten

Rondreis Taj Mahal & Spa 10 dagen India

Cultuur en onthaasten

Kennismaking met een kleurrijk stukje India en de Taj Mahal in combinatie met een aantal dagen onthaasten aan de voet van de Himalaya.

Dag 1
U reist met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! U ontvangt de vouchers voor de reis en u heeft de mogelijkheid om vragen te stellen. U wordt naar het hotel gebracht. U overnacht in The Lalit.

Dag 2
Vandaag maakt u een stadstour langs de hoogtepunten van oud- en nieuw Delhi. New Delhi is statig, groen en wijds opgezet, Old Delhi is rommelig met nauwe winkelstraatjes, markten (bijv. Dilli Haat voor betaalbare souvenirs) en vele moskeeën. U bezoekt onder andere de Jama Masjid, de grootste moskee van India. Op de binnenplaats kunnen 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden. Ook brengt u een bezoek aan het 17e eeuwse Rode Fort (Lal Qil`a). De muren van rode zandsteen strekken zich uit over een afstand van wel twee kilometer. Bijzonder binnen het fort is de Moti Masjid (Parelmoskee), helemaal opgetrokken uit marmer. Overnachting in The Lalit.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3
Na een vroeg ontbijt is het tijd om de koffers te pakken en door te reizen naar Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Jaipur is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook wel de ‘Pink City’ genoemd. In de stad zijn vele leuke winkeltjes, waar u aardewerk, sieraden en andere snuisterijen kunt kopen. In de middag maakt u een stadstour door de kleurrijke binnenstad van Jaipur en bezoekt u onder andere de Hawa Mahal (Paleis der Winden), het City Palace en de bazar. U verblijft in Samode Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4
Na het ontbijt vertrekt u naar Fort Amber, gelegen op een heuvel even buiten Jaipur. Eenmaal boven heeft u schitterend uitzicht over de vallei. Vervolgens vertrekt u, via Fatehpur Sikri (de verlaten stad), naar Agra. Fatehpur Sikri werd rond 1570 gebouwd door Moghul Akhbar. Door gebrek aan water is de stad nooit bewoond geweest en wordt beschouwd als de meest indrukwekkende spookstad ter wereld. ’s Middags bezoekt u het imposante Agra Fort. U overnacht in ITC Mughal.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5
Vroeg op voor een bezoek aan de Taj Mahal (op vrijdag gesloten). Dit schitterende liefdesmonument werd gebouwd door Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal en is een sprookje om te zien. Na uw bezoek aan de Taj Mahal brengt de chauffeur u terug naar Delhi. De rest van de dag is ter vrije besteding. Er is ook een leuk cafe, Café Turtle, waar ze goede koffie en thee serveren met huisgemaakt gebak. Overnachting in The Lalit.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6
Transfer naar de luchthaven van Delhi voor de vlucht naar Dehradun. Vanaf hier rijdt u verder naar Rishikesh, al jaren een heilige stad voor Hindoes. De stad wordt ook wel de ‘Yoga-hoofdstad van de wereld’ genoemd en trekt hiervoor jaarlijks duizenden yoga-liefhebbers vanuit de hele wereld. U wordt naar het hotel gebracht. Het verblijf voor de komende dagen staat in het teken van ontspanning in een hotel gelegen aan de Ganges. U kunt hier gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. Verder staan er diverse spa behandelingen gepland, deze bespreekt u bij check-in. Het is tevens ook mogelijk de hoger in de bergen gelegen Kanjapuri Tempel te bezoeken. Deze tempel eert de godinnen Shakti en Shiva. Dit kan tijdens een vier uur durende trekking of per auto met chauffeur. Bij helder weer wordt vroeg opstaan beloond met een prachtige zonsopgang en uitzicht over de ‘snowpeaks’ van de Himalaya. U overnacht in Aloha on the Ganges.
Ontbijt en diner inbegrepen

Dag 7 & 8
Deze dagen zijn ter vrije besteding in Rishikesh. Tijdens deze twee dagen kunt u genieten van verschillende behandelingen. Deze plaats ademt spiritualiteit uit. U heeft hier dan ook mogelijheden om yoga lessen of meditatie lessen te volgen. Geniet van de prachtige heuvelachtige omgeving. U kunt ook wandelingen maken of de tempel bezoeken in de buurt van de Lakshman Jhula brug. Voor wat meer avontuur zijn er ook mogelijkheden om te raften. Breng ’s avonds een bezoek aan de Ganges, waar een Aarti ceremonie wordt uitgevoerd. Overnachtingen in Aloha on the Ganges.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Dehradun voor de vlucht terug naar Delhi. Na aankomst volgt de transfer naar hotel Roseate House Aerocity waar wij een dagkamer voor u boeken. Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan Khan Market, een wijk met veel leuke adresjes. Zoals Anokhi (32, Khan Market), een winkel van een indiase ontwerper met mooie kleding, sjawls en kleurrijke stoffen. De Full Circle Bookshop verkoopt mooie fotoboeken van bijv. Rajasthan, maar ook cd’s, notitieboekjes, kaarsen en zeepjes. Na middernacht transfer naar de luchthaven van Delhi voor de vlucht naar Amsterdam. U kunt tot die tijd gebruik maken van uw kamer en auto met chauffeur.
Ontbijt inbegrepen

Vanaf
€ 2335,-Per persoon
  • Bezoek aan de Taj Mahal
  • Ontdek roze stad Jaipur
  • Onthaasten aan de voet van de Himalaya
  • Diverse Spa-behandelingen
  • Yoga- en Meditatielessen
  • Logeren in luxe hotels
  • Kennismaking met de Indiase keuken
Bekijk bij de reisorganisatie
Deze reis wordt aangeboden door Namasté Reizen
Namasté Reizen

Foto's van de reis

Reacties op deze reis

Heb je deze reis gemaakt? Laat anderen weten wat je ervan vond. Wil je deze reis maken en heb je vragen? Stel ze hier.

Plaats een reactie

Rondreis Taj Mahal & Spa 10 dagen India

€ 2335,- per persoon
Bekijk bij de reisorganisatie