Terug naar resultaten

Groepsrondreis Colombia – 23 dagen

Koffievelden en Caribische stranden

Oneindige koffievelden en Caribische stranden

Dit is een unieke groepsreis door het gastvrije Colombia. De reis biedt een zeer boeiende afwisseling van spectaculaire landschappen, koloniale steden, kleurrijke indianenbevolking en tropische stranden. Omdat we vaak meerdere nachten achtereen in één hotel verblijven is er meer rust in de reis. We overnachten veelal in comfortabele, sfeervolle hotels. Nabij Armenia overnachten we op een finca, een voormalige koffie boerderij en in het Tayrona NP in hangmatten (of in een tent). We beschikken voornamelijk over een privé bus en we maken een oversteek op de Magdalena rivier per kano. We maken één tijdbesparende binnenlandse vlucht.

Colombia; koloniale steden en archeologische vindplaatsen

De hoofdstad van Colombia, Bogotá, is een drukke stad met een enorme verscheidenheid aan architectuur en koloniale en moderne gebouwen. De Tatacoa Woestijn met zijn torenhoge cactussen en interessante zandformaties is adembenemend. In San Agustin, één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Zuid-Amerika, kun je per jeep of per ‘Chiva’ (lokale typisch Colombiaanse bus) de vele, soms metershoge beelden bezichtigen.

Indianenmarkten en de koffieregio van Colombia

In Silvia, het centrum van de zeer traditionele Guambiano-indianen, wordt de door henzelf met de hand gemaakte felgekleurde kleding verkocht. Koffie is één van de belangrijkste exportproducten van Colombia, we verblijven een aantal dagen op een finca (oude koffieboerderij) in de regio. Je kunt hier door de prachtige omgeving wandelen en het koffieproces beter leren kennen. Het golvende landschap in deze regio is zeer vruchtbaar en de hoogte van 1000 tot 1700m is ideaal voor de verbouwing van koffie. Medellín, de stad van de eeuwige lente, staat vooral bekend om zijn bloemenproductie.

Colombia; natuurparadijs en Caribische stranden

Het Nationale Park Tayrona is een ongerept natuurparadijs met de mooiste stranden van Colombia, kristalhelder water en een oerwoudachtig achterland. We sluiten de reis af in één van de mooiste steden van Latijns-Amerika, Cartagena. In de koloniale tijd werd vanuit het fraaie, ommuurde Cartagena goud naar Spanje vervoerd. Hier kun je dwalen door de nauwe straatjes en over schaduwrijke pleintjes.

Groepsrondreis Colombia – 23 dagen
Vanaf
€ 2398,-Per persoon
  • Bijzondere reis door Colombia met haar uitbundige en gastvrije bevolking
  • Meerdaags bezoek aan Nationaal Park Tayrona; een ongerept natuurparadijs
  • Volop tijd om de bruisende koloniale havenstad Cartagena te ontdekken
  • Bezoek aan koloniale stadjes, Caribische stranden en archeologische vindplaatsen
  • Meer rust in de reis vanwege meerdere nachten achtereen in hetzelfde hotel
Bekijk bij de reisorganisatie
Deze reis wordt aangeboden door Sawadee Vakanties voor reizigers
Sawadee Vakanties voor reizigers

Foto's van de reis

Reacties op deze reis

Heb je deze reis gemaakt? Laat anderen weten wat je ervan vond. Wil je deze reis maken en heb je vragen? Stel ze hier.

Plaats een reactie

Groepsrondreis Colombia – 23 dagen

€ 2398,- per persoon
Bekijk bij de reisorganisatie