Terug naar resultaten

Privéreis Myanmar hoogtepunten 17 dagen

Alle hoogtepunten van Myanmar

In het zuidoosten van Azië ligt een van de laatste geheimen van de wereld: Myanmar of Birma, zoals het land ook wel wordt genoemd. Het land is lange tijd, vaak tegen wil en dank, geïsoleerd geweest. Zo heeft Myanmar wel zijn authenticiteit weten te bewaren. Toeristen zijn hier nog gasten die met nieuwsgierigheid worden bekeken en gastvrij worden ontvangen: een uitzondering in plaats van regel. Een weelde aan oeroude, met goud bekleedde pagodes, prachtig natuurschoon en hele, hele vriendelijke mensen wachten op u. Maar wees er snel bij. De rest van de wereld is dit alles ook niet ontgaan!

Deze privéreis neemt u mee naar de highlights van dit prachtige mysterieuze land. U ontdekt de onovertroffen schoonheid van Bagan. 200 jaar lang lieten de Birmese koningen hier elk jaar ongeveer 40 pagodes bouwen. Het resultaat is onvoorstelbaar: honderden en honderden van de mooiste pagodes. Als de zon ondergaat, laat Bagan zich van haar mooiste kant zien. De rode steen waarmee de ontelbare pagodes zijn gebouwd, lijkt op te bloeien door de laatste krachtsinspanningen van de zon. Een magisch ogenblik! Natuurlijk ontdekt u ook de mystieke schoonheid van het meer van Inle, als een oase ingeklemd tussen de bergen. Lokale vissers, de zogenaamde beenroeiers, balanceren op één been en bedienen met hun andere been de roeispaan zodat ze hun handen vrij hebben om de netten binnen te halen.

In Myanmar is het boeddhisme een intrinsiek onderdeel van het dagelijkse leven en dat ervaart u wanneer u rondloopt in de mooiste pagodes en stoepa’s van Yangon en Mandelay. De Birmezen mediteren er, kletsen met elkaar, betuigen hun respect aan een afbeelding van de Boeddha of zijn aan het schoonmaken. Ook op de plaatselijke markten en in de kleine dorpjes ontmoet u de vriendelijke en open Birmezen. Dat is iets dat sowieso opvalt in Birma: hoe ongelofelijk aardig en benaderbaar de mensen zijn.

Tijdens deze privéreis naar Myanmar verblijft u in kleinschalige toeristenklassehotels. Samen met verschillende privéchauffeurs en gidsen verkent u dit prachtige land. Daarnaast is er voldoende vrije tijd om zelf op pad te gaan en Bagan of het meer van Inle op eigen gelegenheid te verkennen. Gaat u mee op deze privéreis om Myanmar te verkennen? Het belooft een bijzonder avontuur te worden!

Vanaf
€ 2598,-Per persoon
  • Oude hoofdstad Amarapura
  • Shwedagon-pagode
  • Meer van Inle
  • Bagan en Yangon
  • Mahamuni-pagode
  • Mandalay en Mingun
  • Grotten Shwe U Min Pindaya
  • Ruïnes van Indein
  • Pa O-dorpen
Bekijk bij de reisorganisatie
Deze reis wordt aangeboden door SRC Reizen
SRC Reizen

Foto's van de reis

Reacties op deze reis

Heb je deze reis gemaakt? Laat anderen weten wat je ervan vond. Wil je deze reis maken en heb je vragen? Stel ze hier.

Plaats een reactie

Privéreis Myanmar hoogtepunten 17 dagen

€ 2598,- per persoon
Bekijk bij de reisorganisatie