Terug naar resultaten

Fly-drive Madeira 8 dagen – Portugal

Charms of Madeira

Van slenteren over geplaveide kronkelstraatjes tot genieten van een fenomenaal  uitzicht op een indrukwekkende klif zo’n 580 meter boven de zeespiegel. Met de Fly & Drive Madeira – Charms of Madeira kom je langs de meest charmante plekjes van het bloemeneiland.

Dag 1: van de luchthaven naar São Vicente. (ongeveer 48 km)
Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht door onze Engelssprekende lokale vertegenwoordiger. Na ontvangst van de welkomstenvelop en de route, rijd je naar een comfortabele accommodatie in São Vicente, waar je 3 nachten overnacht.

Dag 2: van São Vicente naar Ponta Delgada/São Jorge. (ongeveer 20 km)
Vandaag start de rondreis met een bezoek aan het dorp São Vicente, gelegen aan de voet van een steile vallei. Wandel door de smalle, geplaveide straatjes en leer meer van de vulkanische geschiedenis van Madeira tijdens een bezoek aan de vulkanische grotten van São Vicente. Vertrek daarna met de auto naar de stad Ponta Degalda waar de kerk ‘Igreja do Senhor Bom’, de belangrijkste trekpleister is. Reis vervolgens naar de eindbestemming van vandaag, São Jorge. Hier bezoek je Quinta do Arco, waar je kunt wandelen door een prachtige tuin en de Portugals grootste collectie rozen kunt bewonderen. Je overnacht in een hotel in São Vicente.

Dag 3: van São Vicente naar Porto Moniz – Achadas da Cruz – Ponta do Pargo. (ongeveer 40 km)
Laat je verrassen door het moois van de westkust en rijd naar Ponta Moniz, waar je een aantal leuke lokale restaurantjes vindt en de indrukwekkende vulkanische meren. Rijdt vervolgens naar Ponta do Pargo, wat ook wel dolfijnenpunt betekent. Geniet hier van een fenomenaal uitzicht over de oceaan en bezoek de vuurtoren. Je overnacht in Saõ Vicente.

Dag 4: van São Vicente naar Cabo Girão – Camara de Lobos – Eira do Serrado. (ongeveer 45 km)
Volg de weg naar Cabo Girão. Een indrukwekkende klif zo’n 580 meter boven de zeespiegel en de tweede hoogste in de wereld. Reis vervolgens in de richting van Funchal, naar het kleine vissersdorp Camara de Lobos waar je voor de lunch kunt stoppen. Camara de Lobos wordt benoemd om zijn gastronomische specialiteit, de espada preta (zwarte haarstaartvis), en je kunt hier leuke gekleurde vissersboten spotten. Je overnacht de komende 2 nachten in Eiro do Serrado.

Dag 5: van Eiro do Serrado naar Funchal. (ongeveer 10 km)
Laat je vandaag verrassen door Funchal, de hoofdstad van het eiland. Bezoek musea en ontdek de cultuur van het eiland. Neem de kabelbaan naar boven naar Monte. Je overnacht in een hotel in Eiro do Serrado.

Dag 6: van Eiro do Serrado naar Machico. (ongeveer 30 km)
Breng vandaag een bezoek aan het centrum van Curral das Freiras, dat beroemd om zijn kersenlikeur. Rijd vervolgens naar het hotel waar je de laatste 2 nachten van de reis verblijft in Machico.

Dag 7: van Machico naar Porto da Cruz – Caniçal. (ongeveer 42 km)
Reis naar het centrum van Porto da Cruz en bekijk de prachtige rotsformatie, Penha de Águia. Bekijk daarna hoe de lokale drank Poncha wordt gemaakt en uiteraard kun je zelf ook even proeven. Vervolg je reis naar het vissersdorp Caniçal, met zin indrukwekkende rotsformaties en als je van wandelen houdt, kun je een mooie route lopen vanaf Ponta São Lourenço. Hier dichtbij kun je ook zwemmen op het enige natuur zandstrand van Madeira, maar een bezoekje brengen aan het  walvismuseum behoord ook tot de mogelijkheden.

Dag 8: van Machico naar de luchthaven. (ongeveer 5 km)
Einde van de reis. Toch liever wat langer blijven? Dat kan! Je kunt je reis verlengen met een verblijf in een hotel naar keuze. Neem hiervoor contact op met ons call center. Eventuele transfers of extra dagen autohuur zijn hierbij niet inbegrepen en zal je zelf moeten regelen.

Fly-drive Madeira 8 dagen - Portugal route
Fly-drive Madeira 8 dagen – Portugal
Vanaf
€ 684,-Per persoon
  • Prachtige uitzichten
  • Bijzondere natuur
  • Ontdek de charme van Madeira
  • Vrijheid
Bekijk bij de reisorganisatie
Deze reis wordt aangeboden door Sunweb
Sunweb

Foto's van de reis

Reacties op deze reis

Heb je deze reis gemaakt? Laat anderen weten wat je ervan vond. Wil je deze reis maken en heb je vragen? Stel ze hier.

Plaats een reactie

Fly-drive Madeira 8 dagen – Portugal

€ 684,- per persoon
Bekijk bij de reisorganisatie