Terug naar resultaten

Familie groepsreis Zuid-Afrika en Swaziland – 20 dagen

Op zoek naar de Big Five

Op zoek naar de Big Five

Een afwisselende en actieve gezinsvakantie door Zuid-Afrika. Naast bekende plekken bezoeken we ook plaatsen waar weinig andere toeristen komen. Er is veel ruimte voor contact met de lokale bevolking.We overnachten in hotels, guesthouses en bungalows/chalets, waar mogelijk met eigen voorzieningen. Op enkele plaatsen zullen we echter gebruik maken van accommodatie met gedeelde faciliteiten. Tijdens deze familiereis in Zuid-Afrika wordt niet gekampeerd en we beschikken over een eigen bus. Hiermee rijden we ook in het Krugerpark om wilde dieren te zien.

Zuid-Afrika: Heel veel wild in het Kruger Park

De ruige natuur van de provincie Mpumalanga biedt diepe canyons met schitterende uitzichten. Via de Panoramaroute reizen we naar de Blyde Rivier Canyon. In het Kruger National Park gaan we op zoek naar wild. In dit wereldberoemde park leven niet alleen duizenden olifanten, maar ook wilde honden, giraffen, zebra’s, jachtluipaarden, leeuwen en neushoorns. Er is voldoende tijd om per open safarivoertuig het park in te gaan, omdat je maar liefst vier nachten nabij het Krugerpark slaapt!

Rangercursus in Zuid Afrika

Tijdens deze familiereis Zuid-Afrika kunnen kinderen t/m 16 jaar een korte cursus volgen onder begeleiding van een echte ranger. Je leert verschillende dieren te herkennen aan het geluid dat ze maken, je volgt de sporen van het wild en ontdekt welk beest bij welke voetafdruk hoort. Ook leer je alles over planten, over de medicinale werking en welke je wel en niet kunt eten. Na afloop van deze leuke en afwisselende training weet je meer dingen over de Afrikaanse bush dan je ouders.

Swaziland en St.Lucia: Nijlpaarden in het moeras

In Swaziland overnachten we in een traditioneel dorp in hutjes en maken we kennis met de vriendelijke bevolking. Van hier gaan we naar het Mlilwane Park, waar je kunt wandelen of fietsen tussen giraffen, zebra´s en impala´s. In het schitterende kustpark van meren en moerassen bij Isimangaliso Wetlands Park (voormalig St. Lucia) vind je onder andere krokodillen en nijlpaarden.

Kaapstad, de Moederstad van Zuid-Afrika

Kaapstad wordt gedomineerd door de Tafelberg, die te voet of per kabelbaan kan worden bereikt. ’s Avonds is het heerlijk vertoeven op een terrasje aan de Waterfront. Deze reis door Zuid-Afrika zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan Kaap de Goede Hoop met zijn pinguïnkolonie en de beroemde wijnlanden.

Familie groepsreis Zuid-Afrika en Swaziland – 20 dagen
Vanaf
€ 2449,-Per persoon
  • Uniek bezoek aan het platteland van Swaziland (incl. alle maaltijden)
  • Wandelen tussen zebra’s, giraffen, impala’s en wildebeesten
  • Bijzondere rangercursus voor kinderen van 6 tot en met 16 jaar
  • Meerderheid van de vertrekken met rechtstreekse vluchten met KLM
  • Alle ontbijten inbegrepen
Bekijk bij de reisorganisatie
Deze reis wordt aangeboden door Sawadee Vakanties voor reizigers
Sawadee Vakanties voor reizigers

Foto's van de reis

Reacties op deze reis

Heb je deze reis gemaakt? Laat anderen weten wat je ervan vond. Wil je deze reis maken en heb je vragen? Stel ze hier.

Plaats een reactie

Familie groepsreis Zuid-Afrika en Swaziland – 20 dagen

€ 2449,- per persoon
Bekijk bij de reisorganisatie