Terug naar resultaten

19-daagse fly-drive Portugal

Historische steden van Portugal

De historische steden van Portugal met verblijf in unieke Pousada’s – Tijdens deze rondreis van noord naar zuid Portugal, verblijft u in schitterende historische accommodaties. U doet talloze bijzondere stadjes aan.

Programma

Dag 1 – 2: Welkom in Noord-Portugal – Na aankomst op de luchthaven van Porto, haalt u uw huurauto op en kunt u op weg gaan naar uw eerste accommodatie. Rij langs de Foz Lighthouse, maak een stop in Esposende een pittoresk vissersplaatsje met een mooi strand. Loop over de boulevard en de promenade en geniet van de frisse zeelucht. Rij vervolgens door naar Viana do Castelo.
Naast uw accommodatie ligt de Santa Luzia basiliek, beklim de trappen tot zo’n 60m hoogte en u heeft een panoramisch uitzicht over de omgeving. Breng een bezoek aan het centrum en wandel langs imposante herenhuizen.
Route: Luchthaven Porto – Viana do Castelo, 80 km

Dag 3 – 4: Historisch Guimarães – U vervolgt de reis naar Guimarães, uw accommodatie ligt op een heuvel boven het historische centrum. Guimarães is een heerlijk, UNESCO werelderfgoed, stadje met talloze winkels en restaurantjes. Ontdek sierlijke smeedijzeren balkons, granieten afdakjes, herenhuizen, slenter door de smalle straatjes en bekijk de torens en kerken. Bezoek paleizen als Palacio Vila Flor en Paco dos Duques. U waant zich soms even in de middeleeuwen. Buiten de stadsmuren kunt u een bezoek brengen aan Monte da Penha, de berg is per kabelbaan bereikbaar, vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht.
Route: Viana do Castelo – Guimarães, 95 km

Dag 5 – 6: Ontspannen aan de Douro – U reis vervolgens door naar Pinhão, uw hotel is gelegen aan de rivier en midden in het Douro portwijngebied. Neemt u vooral de route via Peso da Regua en volg de Douro. Onderweg kunt u talloze keren stoppen om te genieten van het uitzicht en kunt u de activiteiten bij de sluis bekijken. Breng een bezoek aan één van de vele wijngaarden tijdens uw verblijf en maak een boottocht over de Douro met een geweldig uitzicht op de wijnranken.
Route: Guimarães- Pinhão, 120 km

Dag 7 – 8: Natuurrijk Portugal – Vervolgens reist u naar Belmonte, aan de voet van het imposante Serra da Estrela (Sterrengebergte) en nabij het gelijknamige Nationaal Park. Wandel door het park (375km aan paden) en ga op zoek naar bijzondere planten en vogels. Kijk uit naar de schaapskuddes die worden bewaakt door de typische herdershonden van dit gebergte. Bezoek bergdorpjes zoals Sabugueiro, Loriga en Celorico da Beira en proef de Queijo da Serra (kaas).
Route: Pinhão- Belmonte, 150 km

Dag 9 – 10: Vestingstadje Marvão – U reist door naar het noordelijke deel van de Alentejo. Hier vindt u het ommuurde middeleeuwse stadje Marvão. Het vestingstadje is spectaculair gelegen op 856 meter hoogte, het hoogste punt van de Serra de São Mamede. Marvão is een rustig stadje, met smalle straatjes, waar u doorheen kunt slenteren. Bewonder de gotische ramen en de smeedijzeren balkons. Bekijk het indrukwekkende middeleeuwse kasteel met zijn hoge muren en een prachtig uitzicht over de omgeving. Aan de voet van Marvão ligt een klein gotisch klooster uit de 15de eeuw Convento de Nossa Senhora da Estrela.
Route: Belmonte- Marvão, 155 km

Dag 11 – 12: Marmerstadje Vila Viçosa – Uw volgende stop is het historische Vila Viçosa. Bezoek het voormalige Paleis van de Hertogen van Bragança, de gevel van het indrukwekkende gebouw is 110m lang en volledig bekleed met marmer. Vila Viçosa is ook wel bekend als de marmer hoofdstad van Portugal, door de marmerwinning in deze omgeving. In plaats van de typische gele/blauwe randen aan de gevels, ziet u in Vila Viçosa voornamelijk marmer op deze plekken. Wandel ook eens door het dorp binnen de kasteelmuren.
Route: Marvão- Vila Viçosa, 90 km

Dag 13 – 14: Prachtig Évora – U vervolgt uw reis naar het ommuurde witte stadje Évora, een waar openluchtmuseum dat in 1986 op de werelderfgoedlijst van Unesco werd geplaatst. De stadsmuur die de stad bescherming moest bieden, is nog steeds intact, binnen de muren vindt u talloze witte huizen, historische gebouwen en gezellige pleinen. Bezoek vooral tijdens uw verblijf de de Romeinse Tempel, de kathedraal Sé, de kerk Igreja da Graça en de Igreja de São Francisco, met de eigenaardige Capela dos Ossos (bottenkapel).
Route: Vila Viçosa- Évora, 65 km

Dag 15 – 16: Pittoresk Beja – Ga op weg naar Beja en bewonder de azulejos. Laat u meenemen in de verhalen over veroveringen en verborgen liefdes. Klim naar top van de 40m hoge Torre de Menagem en geniet van het uitzicht over de Alentejo. Wandel over het het plein Praça da República, met de Manuelijnse gebouwen en de pelourinho (schandpaal) uit de 16e eeuw.
Route: Évora – Beja, 80 km

Dag 17 – 18: Ontdek het Venetië van Portugal – U gaat door naar alweer de laatste stop in deze reis door het prachtige Portugal. Het mooie stadje Tavira is gelegen aan weerszijden van de Gilão rivier met haar Romeinse brug, historische kerken en herenhuizen, maar ook gezellige pleintjes en een keur aan restaurantjes. Proef de typische bladerdeeghapjes uit Tavira en bekijk de oude watertoren.
Route: Beja – Tavira, 155 km

Dag 19: Vol schitterende herinneringen naar huis – Helaas is er vandaag een einde gekomen aan deze reis, u rijdt naar de luchthaven van Faro, waar u de huurauto weer inlevert. Vervolgens is het tijd om in te checken en aan boord te gaan van uw terugvlucht.
Route: Tavira – Luchthaven Faro, 50 km

Overnachtingen 19-daagse reis – 2 nachten Viana do Castelo, Pousada Viana do Castelo
2 nachten Guimarães, Pousada Mosteiro de Guimaraes
2 nachten Pinhão, The Vintage House
2 nachten Belmonte, Pousada Convento do Belmonte
2 nachten Marvão, Pousada do Marvao
2 nachten Vila Viçosa, Pousada Convento Vila Vicosa
2 nachten Évora, Pousada de Evora
2 nachten Beja, Pousada de Beja
2 nachten Tavira, Pousada de Tavira

19-daagse fly-drive Portugal
Vanaf
€ 2702,-Per persoon
  • Noord- Midden- en Zuid- Portugal
  • Overnachten in pousada's
  • Luxe
  • Landelijk
Bekijk bij de reisorganisatie
Deze reis wordt aangeboden door Style in Travel
Style in Travel

Foto's van de reis

Reacties op deze reis

Heb je deze reis gemaakt? Laat anderen weten wat je ervan vond. Wil je deze reis maken en heb je vragen? Stel ze hier.

Plaats een reactie

19-daagse fly-drive Portugal

€ 2702,- per persoon
Bekijk bij de reisorganisatie