Terug naar resultaten

15-daagse rondreis Duitsland, Oostenrijk en Hongarije

Langs de grenzen van het Romeinse Rijk

Een prachtige, veelzijdige reis door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije, langs de Romeinse noordgrens en een paar van de mooiste Romeinse ‘sites’ in Midden-Europa. Veel cultuur, mooie steden én verrassend lekkere wijnen. En heel diverse landschappen, van de Donau en de Moezel tot de Alpen.

Carpe Diem ofwel ‘pluk de dag’! Stap in de auto en rijd langs de Romeinse noordgrens door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Je begint tussen de wijngaarden bij Trier. Na dit ‘Rome van het Noorden’ ga je naar het Beierse stadje Weissenburg, gelegen op de oude Romeinse grens (Limes). Dit is een ideale streek om het goede leven te vieren met een traditionele ´bocksbeutel´ Frankenwijn. Langs de Donau gaat de reis verder richting Wenen. Je volgt het spoor van keizer Marcus Aurelius naar de Romeinse provinciehoofdstad Carnuntum. Doe je ook een dagje Wenen? Ook de Slowaakse hoofdstad Bratislava is makkelijk te bereiken, net als Unesco-natuurgebied Neusiedler See.

De reis brengt je verder naar Aquincum, het huidige Boedapest, één van de mooiste Europese hoofdsteden. Via de prachtige universiteitsstad Pécs, met zijn laat-Romeinse graven, ga je naar de Salzkammergut waar de Romeinen vroeger al zout wonnen. Maak je er een bergwandeling? Een boottochtje op de Wolfgangsee? Of bezoek je Mozartstad Salzburg? Tenslotte reis je terug naar het land van de Bataven.

Vanaf
€ 909,-Per persoon
  • Rijd langs de Romeinse grenzen en ontdek historische plekken vol schatten
  • Bruisende wereldsteden (Wenen, Boedapest) én landelijk schoon
  • Volg het spoor van de wijze Romeinse keizer Marcus Aurelius
Bekijk bij de reisorganisatie
Deze reis wordt aangeboden door Pharos Reizen
Pharos Reizen

Foto's van de reis

Reacties op deze reis

Heb je deze reis gemaakt? Laat anderen weten wat je ervan vond. Wil je deze reis maken en heb je vragen? Stel ze hier.

Plaats een reactie

15-daagse rondreis Duitsland, Oostenrijk en Hongarije

€ 909,- per persoon
Bekijk bij de reisorganisatie