Rondreis Myanmar in 10 dagen Highlights in vogelvlucht

Rondreis Myanmar in 10 dagen Highlights in vogelvlucht

Speciaal voor reizigers die weinig tijd hebben maar toch de belangrijkste hoogtepunten van Myanmar willen ontdekken; een rondreis door Myanmar in 10 dagen.

Reisinformatie Myanmar

Beste reistijd Myanmar: november tot en met februari
Goedkoopste vliegticket aanbieder: WTC.nl
Vliegtijd Myanmar: 10,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Tenzing Travel of Shoestring
Leukste reizen voor gezinnen: Riksja Travel of Mooi Vakanties

Mandalay dag 1 en 2

Start je reis in Mandalay. Begin je echter in Yangon? Geen probleem, in 1,5 uur vlieg je naar Mandalay, of je kunt een nachtbus of trein nemen.
In Mandalay bezoek je het koninklijk paleis, Mandalay Hill en de belangrijkste tempels en kloosters.

Mandalay Myanmar
Bagan Myanmar

Bagan dag 3 en 4

Neem een bus naar Bagan en verken hier de duizenden tempels en ruïnes die tussen de 11e en 13e eeuw zijn gebouwd. Bekijk de adembenemende zonsopgang en maak, als het budget het toelaat, een onvergetelijke ballonvaart over Bagan.

Kalaw dag 5

Neem de bus naar bergdorp Kalaw. Verken de markt en bereid je voor op de tweedaagse trekking (1 nacht) naar sprookjesachtig Inle Lake.

Kalaw centrum met links de Aung Chan Tha Zedi stoepa en rechts de markt
Kalaw naar Inle Lake Myanmar

Trekking Kalaw – Inle Lake dag 6

Een trekking door het prachtige landschap van Kalaw naar Inle Lake is een heus hoogtepunt van je rondreis. Ook als je weinig tijd hebt, past deze activiteit in je programma. De trekking is namelijk in twee dagen te doen. Onderweg slaap je in een homestay of in een monnikenklooster. Bekijk deze nacht de spectaculaire sterrenhemel vanuit de bergen.

Altermatief: Indien je de trekking liever overslaat, kun je per bus of privévervoer in enkele uren naar Inle Lake reizen. Optioneel maak je een stop onderweg in Pindaya voor een bezoek aan de grotten.

Inle Lake dag 7 en 8

Geniet van het bijzondere Inle Lake. Maak een boottocht over het meer, aanschouw de lokale vissers, bezoek de visserdorpen waar je allerlei lokale handwerkfabriekjes kunt bezoeken en neem een kijkje bij het lokale poppentheater. Wijn en kaas proeven kan bij de nabijgelegen wijnboerderij, het is een mooie fietstocht hier naartoe.

Inle Lake Myanmar
Yangon Myanmar

Yangon dag 9 en 10

Vlieg vanuit Heho (nabij Inle Lake) naar Yangon, of neem de nachtbus. In Yangon is een bezoek aan de Schwedagon Pagode een ‘must’. Bezoek ook de souvenirmarkt en het koloniale centrum.

Reisbestemmingen in deze rondreis

Andere interessante rondreizen door Myanmar