Rondreis Myanmar in 2 weken Highlights van Myanmar

Rondreis Myanmar in 2 weken Highlights van Myanmar

Ontdek de mooiste highlights van Myanmar in een comfortabel tempo tijdens deze tweeweekse rondreis.

Reisinformatie Myanmar

Beste reistijd Myanmar: november tot en met februari
Goedkoopste vliegticket aanbieder: WTC.nl
Vliegtijd Myanmar: 10,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Tenzing Travel of Shoestring
Leukste reizen voor gezinnen: Riksja Travel of Mooi Vakanties

Yangon dag 1 en 2

Acclimatiseer in Myanmars voormalige hoofdstad Yangon. Bekijk de gouden Schwedagon Pagode. Bezoek ook de tempels, markt en koloniale gebouwen in het stadscentrum van Yangon.

Shwedagon Pagode Yangon Myanmar
Bagan Myanmar

Bagan dag 3, 4 en 5

Vlieg in slechts 1,5 uur van Yangon naar Bagan of neem de comfortabele bus die er circa 9,5 uur over doet. In Bagan verken je de duizenden tempels en ruïnes per fiets, paard-en-wagen of elektrische scooter. Je mag zowel de zonsopgang als de zonsondergang over het tempellanddschap niet missen. Kers op de taart van je bezoek is een ballonvaart over Bagan.

Mandalay dag 6 en 7

Verken de U-bein brug en de vele tempels en kloosters in Mandalay. Beklim Mandalay Hill voor een mooie zonsondergang. Ook het koninklijk paleis midden in het centrum is een bezoek waard.

Mandalay Myanmar
Kalaw centrum met links de Aung Chan Tha Zedi stoepa en rechts de markt

Kalaw dag 8

Reis van Mandalay naar Kalaw. Bezoek de lokale tempel en markt, ga lekker uit eten en bereid je voor op je trekking door de heuvels de komende dagen.

Trekking Kalaw – Inle Lake dag 9 en 10

De twee of driedaagse trekking (je hebt de keuze) van Kalaw naar Inle Lake is één van de highlights van een rondreis door Myanmar. Onderweg slaap je bij lokale mensen in homestays of in een klooster bij monniken. De weg leidt door een prachtig landschap en is goed te doen bij een redelijke conditie. Bovendien is de sterrenhemel vanuit de bergen adembenemend om te zien.

Alternatief: Liever geen trekking? Dan kun je ook kiezen voor bus- of privévervoer naar Inle Lake en onderweg optioneel stoppen bij de grotten van Pindaya.

Kalaw naar Inle Lake Myanmar
Inle Lake Myanmar

Inle Lake dag 11, 12, 13

Maak een boottocht over Inle Lake en bekijk hoe de lokale vissers met één been hun roeispaan bedienen en met hun andere been in het water peddelen. Ook de paalwoningen, lokale handwerkplaatsen, vissersdorpen en tempels in de omgeving zijn de moeite waard. Trakteer jezelf op een tocht naar de lokale wijnboerderij en bezoek ’s avonds het authentieke poppentheater.

Yangon dag 14

Neem de nachtbus van Inle Lake naar Yangon, of neem een vlucht naar Yangon vanuit het nabijgelegen stadje Heho. In Yangon eindigt de reis.

Yangon Myanmar

Reisbestemmingen in deze rondreis

Andere interessante rondreizen door Myanmar