Rondreis China; Stedenreis met volop cultuur

China stedenreis met volop cultuur

Reisinformatie China

Beste reistijd China: april, mei, september en oktober
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Skyscanner
Vliegtijd China: Tussen de 10 en 11,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: TUI of Koning Aap
Leukste reizen voor gezinnen: Local Hero Travel of Djoser Family
Visum China: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen China

Hongkong dag 1 tot dag 3

Deze rondreis door China van 2 weken is voor echte stedenliefhebbers. Begin in het moderne Hongkong en bekijk Victoria Harbour met zijn lichtshow, maak een rit met de Peak Tram naar Victoria Peak, ga shoppen in de super malls, vaar met de Star Ferry naar Hong Kong Island en ga uit eten in het goedkoopste Michelin Sterrestaurant ter wereld.

(Heb je korter de tijd voor deze rondreis, dan kun je ook in Shanghai beginnen en Hongkong overslaan).

hongkong
Shanghai

Shanghai met Suzhou & Hangzhou dag 3 tot dag 6

Vandaag vlieg je naar Shanghai, eveneens een moderne stad maar alweer iets ‘Chineser’ dan Hongkong. Verken de Franse wijk, flaneer over de boulevard en shop-till-you-drop! Trek ook een dag uit voor een bezoek aan het nabijgelegen Hangzhou met zijn pittoreske West Lake. En voor Suzhou, de waterstad vol fotogenieke kanalen, boten en bruggen.

Luoyang dag 6 tot dag 8

Reis per trein naar Luoyang en maak kennis met de Kung Fu monniken in het Shaolin Klooster. Hier liggen de ‘roots’ van de vechtsport kung fu. Verken ook de Longmen Caves met duizenden Boeddha-beelden.

Shaolin Tempel voor Kung Fu
Xi'an terracotta leger

Xi’an dag 8 tot dag 10

Het is slechts een korte treinrit naar Xi’an, waar je de archeologische parel het Terracotta leger kunt bezoeken. Ook de avondmarkt in het knusse Moslim Kwartier, de eeuwenoude stadsmuren en de Giant Wild Goose Pagoda horen thuis op je ‘to do-lijst’.

Pingyao dag 10 tot dag 12

Onderweg naar Beijing maakt de trein een stop in Pingyao, een ideale plek om nog even een kijkje te nemen voor je de drukke hoofdstad bezoekt. Pingyao is een historisch stadje met een autovrij centrum vol knusse straten, restaurants en kleurrijk versierde winkeltjes. Hier vind je het China zoals je dat kent van de ansichtkaarten.

Explore the city tower of Pingyao
Hutongs Beijing

Beijing dag 12 tot dag 15

Last but not least; verken China’s bruisende hoofdstad Beijing! Neem een kijkje bij het Zomerpaleis, trek een volledige dag uit voor de Verboden Stad en sluit je reis af met een bezoek aan de Chinese Muur.

Tip: reis je in de warme zomermaanden? Maak deze rondreis China dan in tegengestelde richting, van Beijing naar Hongkong. Beijing kan vrij warm zijn en er hangt veel smog in de zomer, de afsluiting van je reis in Hongkong is dan wat meer ontspannen.

Reisbestemmingen in deze route

Rondreis China; Stedenreis met volop cultuur uitbreiden

Deze rondreis kan je ook nog uitbreiden/afwisselen met de volgende routes: