Rondreis China; Mooiste natuurgebieden en steden per trein

Rondreis China Mooiste natuurparken en steden van China

China reisinformatie

Beste reistijd China: april, mei, september en oktober
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Vliegtickets.nl
Vliegtijd China: Tussen de 10 en 11,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Kras of Your Planet Travel
Leukste reizen voor gezinnen: Local Hero Travel of Fox Verre Reizen
Visum China: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen China

Beijing dag 1 tot dag 3

Verken de mooiste plekjes van China in 3 weken. Bekijk de higlights van Beijing; de Chinese Muur, de Verboden Stad en het Zomerpaleis. Maak een fietstocht en eet lokale lekkernijen op de street food avondmarkt.

Verboden Stad Beijing
Pingyao

Pingyao dag 3 tot dag 5

Neem de trein naar Pingyao, het historische stadje dat bekend staat om zijn fotogenieke centrum met rode lantarens. Hier kun je heerlijk rondslenteren, uit eten en de eeuwenoude stadsmuren bekijken.

Xi’an dag 5 tot dag 7

In enkele uren ben je met de bullettrein vanuit Pingyao in Xi’an. Trek één dag uit om het indrukwekkende Terracotta leger te bezoeken. Ook een fietstocht over de stadsmuren, de Drum & Bell Tower en de mooie pagode van Xi’an zijn een bezoek waard.

Terracotta leger
De grootste Boeddha in de Longmen Caves is 17 meter hoog

Luoyang dag 7 tot dag 9

Een korte treinrit brengt je in Luoyang. Maak hier kennis met de Kung Fu monniken in het Shaolin Klooster, een unieke highlight! Ook de prachtige Longmen Caves zijn een ‘must’.

Zhangjiajie & Avatar bergen dag 9 tot dag 13

De enige lange treinrit van deze rondreis; per nachttrein reis je in 12 uur naar Zhangiajie. Dit gebied ken je uit de film Avatar; de puntige karstbergen zijn gebruikt als decor voor de beroemde Avatar film. Nergens anders ter wereld vind je deze natuur. Neem de spectaculaire kabelbanen naar de bergtoppen en wandel over glazen klifpaden én de hoogste glazen hangbrug ter wereld!
Lees hier hoe je je verblijf in Zhangjiajie het best kunt indelen om alle highlights te zien.

Zhangjiajie Avatar bergen
Yangshuo China

Yangshuo dag 13 tot dag 16

Per bus reis je van Wulingyuan naar Changsa en vervolgens per trein naar Guilin. Vanuit Guilin is het nog een klein stukje reizen tot Yangshuo. De gehele route is goed te doen binnen een dag.
In Yangshuo wacht je een compleet ander karstlandschap, waar je prachtige fietstochten kunt maken. Ga ook bamboe raften op de rivier.

Hongkong dag 16 tot dag 18

Een korte busrit brengt je terug in Guilin. Van hieruit kun je de trein pakken naar Hongkong! Sluit je natuur- en stedenreis af in deze bruisende metropool. Hongkong is heel anders dan alle andere Chinese steden, vanwege de Britse invloed.
Bekijk Victoria Harbour, Victoria Peak met de Peak Tram, de Avenue of the Stars en maak een boottocht met de Star Ferry. Vanuit Hongkong vlieg je gemakkelijk weer naar huis na afloop van deze rondreis door China.

hongkong

Reisbestemmingen in deze route

Rondreis China; Mooiste natuurgebieden en steden per trein uitbreiden

Deze rondreis kan je ook nog uitbreiden met de volgende routes: