Rondreis China; Mooiste highlights in 3 weken

Rondreis China Mooiste Highlights in 3 Weken

China reisinformatie

Beste reistijd China: april, mei, september en oktober
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Skyscanner
Vliegtijd China: Tussen de 10 en 11,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: TUI of Koning Aap
Leukste reizen voor gezinnen: Local Hero Travel of Djoser Family
Visum China: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen China

Beijing dag 1 tot 4

Deze ultieme rondreis China in 3 weken start in de Chinese hoofdstad Beijing.
Na aankomst in Beijing heb je enkele dagen de tijd om de highlights te bekijken. Bezoek de Chinese Muur en de Verboden Stad. Ook het Zomerpaleis, de hutongs en een mooie fietstocht door de stad mogen niet ontbreken.

Verboden Stad Beijing
Datong hangende klooster

Datong dag 4 tot dag 6

Met de trein reis je naar Datong, op zo’n 300 kilometer van Beijing. Bezoek het historische Hangende Klooster. Ook de 1000 jaar oude Grotten van Yungang vol prachtige Boeddha-beelden zijn een bezoek waard.

Pingyao dag 6 tot dag 8

Reis per trein verder naar het fotogenieke stadje Pingyao. Het autovrije historische stadshart hangt vol rode lantarens en lijkt regelrecht uit een Chinese film te komen.

Pingyao
Terracotta leger

Xi’an dag 8 tot dag 10

De hogesnelheidstrein brengt je naar Xi’an. Bekijk de archeologische schat van het Terracotta leger en bezoek de Giant Wild Goose Pagoda. Ook en fietstocht over de stadsmuren van Xi’an  en streetfood proeven in het Moslim Kwartier zijn leuke highlights.

Chengdu dag 10 tot dag 12

Per bullettrein naar Chengdu. Hier bezoek je de zeldzame reuzenpanda’s in het Panda Research Breeding Center. Maak ook een uitstapje naar de Grote Boeddha in het verderop gelegen Leshan, te doen als volle dagtrip vanuit Chengdu.

Chengdu
Lijiang

Lijiang dag 12 tot dag 14

Je vliegt naar Lijiang, de thuishaven van de traditionele Naxi minderheid. De cultuur van deze etnische minderheid is goed bewaard gebleven en overal te herkennen; in hun kleding, muziek en leefgewoonten. Bezoek de authentieke bergdorpjes in deze omgeving tijdens een fietstocht.

Dali dag 14 tot dag 16

Reis met de trein in een kleine 2 uur naar het pittoreske Dali. Bezoek hier het Zhonghe bergklooster en maak een boottocht over het prachtige Erhai meer. Ook hier kun je dorpjes van minderheden bezoeken tijdens een mooie fietstocht.

Dali
Yangshuo China

Yangshuo dag 16 tot dag 18

In Dali stap je op het vliegtuig naar Guilin. Het leuke Yangshuo ligt op 1,5 uur rijden, maar je kunt ook eerst Guilin verkennen en eventueel een boottocht maken over de Li Rivier om in Yangshuo te komen.
Het karstlandschap van Yangshuo is adembenemend. Maak een fietstocht door de natuur, ga bamboeraften op de rivier en neem een duik in de Yulong Rivier. Bekijk hier de leukste hotels in Yangshuo waar je midden in de natuur kunt overnachten.

Hongkong dag 18 tot dag 21

Reis vandaag verder naar Hongkong. Dat kan vanuit Yangshuo via Guilin per trein, maar dit kost je een volle dag reizen. Makkelijker is om te vliegen vanuit Guilin.

Bekijk de oude Britse Kroonkolonie en neem een kijkje bij Victoria Harbour met zijn mooie lichtshow, pak de Peak Tram naar het uitzichtpunt op Victoria Peak, vaar met de Star Ferry door de haven, bekijk de Avenue of the Stars, eet bij het goedkoopste Michelin Sterrestaurant ter wereld en ontspan een dagje bij het zwembad in Kowloon Park. Hongkong is een ideale laatste stop tijdens je rondreis door China van 3 weken, van hieruit kun je rechtstreeks terugvliegen naar huis.

hongkong

Reisbestemmingen in de Rondreis China Mooiste Highlights in 3 Weken

Andere interessante rondreizen door China