Rondreis China; Highlights in vogelvlucht in 2 weken

Rondreis China Highlights in vogelvlucht in 2 weken

China reisinformatie

Beste reistijd China: april, mei, september en oktober
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Skyscanner
Vliegtijd China: Tussen de 10 en 11,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: TUI of Koning Aap
Leukste reizen voor gezinnen: Local Hero Travel of Djoser Family
Visum China: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen China

Beijing dag 1 tot 4

Start je rondreis China in Beijing. Hier kun je acclimatiseren en de echte ‘must sees’ bekijken. Bezoek in elk geval de Verboden Stad, de Chinese Muur en het Zomerpaleis.

Beijing
Terracotta leger

Xi’an dag 4 tot dag 6

Per hogesnelheidstrein (bullettrein) reis je naar Xi’an. Neem ’s avonds een kijkje in het bruisende Moslim Quarter.
Gebruik de volgende dag voor een bezoek aan het Terracotta Leger, en de Giant Wild Goose Pagoda. Heb je tijd over, maak dan een fietstocht over de stadsmuren van Xi’an.

Chengdu dag 6 tot dag 8

De bullettrein brengt je naar Chengdu. Hier bezoek je het Panda Breeding Center, leer alles over de pandaberen tijdens een rondleiding door het onderzoekscentrum.

Chengdu
Yangshuo China

Yangshuo dag 8 tot dag 11

In Chengdu stap je op het vliegtuig naar Guilin. Het pittoreske Yangshuo ligt op 1,5 uur rijden, maar je kunt ook eerst Guilin verkennen en eventueel een boottocht maken over de Li Rivier om in Yangshuo te komen.

De omgeving van Yangshuo is adembenemend. Maak een fietstocht door de natuur, ga bamboeraften op de rivier en neem een duik in de Yulong Rivier. Bekijk hier de leukste hotels in Yangshuo waar je midden in de natuur kunt overnachten.

Hongkong dag 11 tot dag 15

Reis vandaag naar de laatste bestemming; Hongkong. Dat kan vanuit Yangshuo via Guilin per trein, maar dit kost je een volle dag reizen. Makkelijker is om te vliegen vanuit Guilin.

Neem in Hongkong een kijkje bij Victoria Harbour met zijn mooie lichtshow, pak de Peak Tram naar het uitzichtpunt op Victoria Peak, vaar met de Star Ferry door de haven, bekijk de Avenue of the Stars, eet bij het goedkoopste Michelin Sterrestaurant ter wereld en ontspan een dagje bij het zwembad in Kowloon Park, voordat je rondreis door China ten einde komt en je terugvliegt naar huis.

hongkong

Reisbestemmingen in deze rondreis

Andere interessante rondreizen door China