Rondreis Mongolië Gobi woestijn 6 dagen

Rondreis Mongolie 6 dagen

Rondreis Zuid-Mongolië: Gobi woestijn en nomadenfamilies

Dit is de reisroute die wij hebben afgelegd in Mongolië (met daarna een bezoek aan Terelj National Park), een aanrader.

Vliegtickets naar Mongolië

Skyscanner
WTC.nl
Vliegwinkel.nl
Vliegtickets.nl

Hotels boeken in Mongolië

Agoda.nl
Booking.com
Trivago.nl
Hotels.com

Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer

Midden Gobi dag 1

Reis vanuit Ulaanbaatar naar het zuiden. Het is te ver om in één keer naar de Gobi woestijn te reizen, maar onderweg doorkruis je de steppes van Midden Gobi. Slaap hier bij een nomadenfamilie en ga paardrijden over de steppe.

Paardrijden is een must tijdens je reis door Mongolie
Flaming Cliffs met een bok op de uitkijk

Gobi woestijn, Flaming Cliffs dag 2

Een lange reisdag om kilometers te maken naar het zuiden. De komende dagen gaat de reis enkel over zand- en steppewegen, door de Gobi woestijn. Aan het einde van de dag arriveer je bij de Flaming Cliffs. Bekijk de mooie kliffen, in dit landschap zijn vele fossielen van dinosaurussen gevonden. Overnacht in een ger bij een nomadenfamilie of in een luxer toeristenkamp.

Khongor Sand Dunes dag 3

Reis naar de Khongor Sand Dunes, de enige zandduinen die je aantreft in deze woestijn. De duinen strekken zich uit over een lengte van 185 km. Maak een rit op een kameel en ervaar hoe de kamelen worden verzorgd door de nomaden. Beklim vlak voor zonsondergang de 300 meter hoge zandduin en geniet van het adembenemende uitzicht.

Kamelen op de steppe met de Khongor Sand Dunes op de achtergrond
Hiken door Yol Valley

Yol Valley dag 4

Vertrek naar de rand van de Gobi woestijn, waar de groene vallei Yol Valley een onverwachts landschap laat zien. Maak een wandeling door de vallei en spot de roofvogels die boven de rotswanden zweven. Bereid je voor op een paar uur klauteren over rotsen en springen over de smalle rivier. Als je geluk hebt, ligt er nog ijs dat niet gesmolten is na de winter.

White Stupa dag 5

Vandaag zet je koers naar het noorden, terug in de richting van Ulaanbaatar. Onderweg kom je langs Tsagaan Suvraga, ook bekend als White Stupa. Deze indrukwekkende kliffen zijn 30 meter hoog en hebben een unieke vorm die is ontstaan door erosie. Op de rotsen zijn de diverse kleuren van verschillende geologische tijdperken goed zichtbaar. Slaap ook de laatste nacht in een ger bij een lokale familie.

White Stupa
Ulaanbaatar Mongolie

Ulaanbaatar dag 6

De laatste rit terug naar de hoofdstad gaat (eindelijk) weer over geplaveide wegen. De weg is zelfs erg nieuw, speciaal aangelegd door de Mongoolse regering om de handel van kolen vanuit de Gobi regio naar China te stimuleren. In de namiddag of avond kom je aan in Ulaanbaatar.

Reisbestemmingen in deze reisroute

Rondreis Mongolië 6 dagen uitbreiden

Deze rondreis kun je uitbreiden met de volgende routes: