Rondreis Centraal- en Zuid-Mongolië 11 dagen

Rondreis Centraal- en Zuid-Mongolië 11 dagen

Reisroute Centraal- en Zuid-Mongolië 11 dagen

Vliegtickets naar Mongolië

Skyscanner
WTC.nl
Vliegwinkel.nl
Vliegtickets.nl

Hotels boeken in Mongolië

Agoda.nl
Booking.com
Trivago.nl
Hotels.com

Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer

Kharkorin Monastery dag 1

Vanuit Ulaanbaatar reis je richting Centraal-Mongolië. Begin met een bezoek aan de vroegere hoofdstad van het Mongoolse Rijk ten tijde van Chenghis Khan; Kharkorin.

Orkhon Valley & Kharkorin Monastery
Orkhon Waterval Riviervallei en yakhoeders

Orkhon Valley dag 2 en 3

Enkele dagen genieten en wandelen in de prachtige groene Orkhon vallei. Bezoek ook de bekende Orkhon waterval en de rivier.

Midden Gobi nomadenfamilie dag 4 en 5

Vandaag zet je koers naar het zuiden. Onderweg zijn er mogelijkheden om in een ger bij een nomadenfamilie te slapen. Ervaar hoe zij leven en maak een paardrijtocht.

Paardrijden is een must tijdens je reis door Mongolie
Flaming Cliffs met een bok op de uitkijk

Flamings Cliffs dag 6

Zet koers naar de Gobi woestijn en bezoek hier de Flaming Cliffs. In dit landschap zijn vele fossielen van dinosaurussen gevonden. Overnacht in een ger bij een nomadenfamilie of in een luxer toeristenkamp.

Khongor Sand Dunes dag 7 en 8

Reis naar de Khongor Sand Dunes. De zandduinen strekken zich uit over een lengte van 185 km. Maak een rit op een kameel en ervaar hoe de kamelen worden verzorgd door de nomaden. Beklim vlak voor zonsondergang de 300 meter hoge zandduin en geniet van het adembenemende uitzicht. Voor een wat rustiger reistempo, raden we aan om 2 dagen te blijven.

Zonsondergang van de Khongor Sand Dunes
Hiken door Yol Valley

Yol Valley dag 9

Vertrek naar de rand van de Gobi woestijn, waar je de groene vallei Yol Valley tegenkomt. Maak een wandeling door de vallei en spot de roofvogels die boven de rotswanden zweven. Bereid je voor op een paar uur klauteren over rotsen en springen over de smalle rivier. Als je geluk hebt, ligt er nog ijs dat niet gesmolten is na de winter.

White Stupa dag 10

Vandaag reis je naar het noorden voor een stop bij Tsagaan Suvraga, ook bekend als White Stupa. Deze indrukwekkende kliffen zijn 30 meter hoog en hebben een unieke vorm die is ontstaan door erosie. Op de rotsen zijn de diverse kleuren van verschillende geologische tijdperken goed zichtbaar.

White Stupa
Ulaanbaatar Mongolie

Ulaanbaatar dag 11

Terugreis naar de hoofdstad. In de namiddag of avond kom je aan in Ulaanbaatar.

Reisbestemmingen in deze route

Rondreis Centraal- en Zuid-Mongolië 11 dagen uitbreiden

Deze rondreis kan je ook nog uitbreiden met de volgende routes: