Polen

Pittoreske landschappen, fraaie oude steden, meren en bergen, koninklijke paleizen en kastelen; Polen is een enorm veelzijdig vakantieland. Steeds populairder worden bestemmingen als Warschau en Krakow. Goed te combineren met een bezoek aan Auschwitz indien je wilt kennismaken mer het oorlogsverleden van Polen. Binnen twee uur vlieg je rechtstreeks naar deze steden voor slechts een paar honderd euro. Ideaal als citytrip! Maar ook een autovakantie is een mooie manier om het land te leren kennen.

Voordelige stedentrip naar Polen

Knusse, kleurrijke steden en helemaal hip, zijn Warschau en Krakow. Beide bestemmingen zijn ook goed met elkaar te combineren en liggen zo’n 300 kilometer uit elkaar. Auschwitz, vlak bij Krakow, biedt je een indrukwekkende kijk in de concentratie- en vernietigingskampen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Maar ook de mooiste kerken, kathedralen, koninklijke paleizen en een heuse zoutmijn zijn in en om de steden te vinden. Bovendien kun je er heerlijk uit eten en kosten de lekkerste gerechten in gezellige restaurants vaak nog geen tien euro. Voor twee euro drink je er een lokaal biertje of glas wodka bij op een hip terras!

Iets onbekender is het historische havenstadje Gdansk, aan de mooie Baltische kust. En ook studentenstad Torún is in opkomst, met een fotogeniek stadscentrum dat, net als Krakow en Warschau, op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

Bezoek de natuurparken

Polen telt maar liefst 23 natuurparken. Eén van de mooiste is het Nationaal Park Narwiansk, vol rivieren en veengebieden. Talloze vogelsoorten komen hier voor en je kunt er leuke kajaktrips maken. Ook indrukwekkend is Slowinski Nationaal Park, bekend vanwege de witte zandduinen die door de golven uit zee tot wel tien meter de hoogte in worden gestuwd. Het Tatragebergte vormt de scheiding tussen Polen en Slowakije en is een heerlijk wintersportgebied. Of bezoek het oerbos van Bialowieza of de 2000 meren in het Masurian Lake District. Volop keuze voor een heel diverse vakantie!

Handige informatie

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is jóuw online reisgids en ónze passie. Wij zijn Ydwer en Monique, twee reislustige import-Amsterdammers (oorspronkelijk uit Friesland en Gelderland). Ydwer is online marketeer, woonde jarenlang in Ierland en studeerde in Azië. Monique is schrijver, werkte in het toerisme en maakte in haar eentje 3 wereldreizen. Op dit moment reizen wij samen de wereld rond én delen we al onze tips op deze site om jou te inspireren. Bekijk mooie routes voor rondreizen, de leukste bezienswaardigheden en lees onze ‘insiders tips’ & ervaringen!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Laat je e-mail achter en ontvang gratis de laatste reistips & reisinspiratie én je bent als eerste op de hoogte van leuke winacties!

Deel deze pagina op:

Copyright © Globehoppper 2017