Oman

Oman is een geweldige bestemming voor een vakantie of rondreis. Dit prachtige land in het Midden-Oosten heeft zoveel te bieden, van indrukwekkende woestijnen en berglandschappen tot rijke culturele bezienswaardigheden.

Een van de hoogtepunten van een vakantie naar Oman is zeker het bezoeken van de hoofdstad Muscat. Deze stad is prachtig gelegen aan de kust, met witte gebouwen en kleine straatjes. Je kunt hier de bazaar bezoeken en genieten van de lokale specialiteiten.

Naast Muscat zijn er nog veel meer interessante bezienswaardigheden in Oman. Zo kun je bijvoorbeeld naar de woestijn Wahiba Sands reizen, waar je kunt genieten van de prachtige zandduinen en de unieke woestijnlandschap. Ook kun je naar de oude stad Nizwa gaan, waar je kunt zien hoe de Omani’s vroeger leefden.

Oman heeft ook een rijke en diverse keuken. Proef lokale specialiteiten zoals shuwa (langzaam gegaard vlees) en machboos (rijst met kip en kruiden).

Met zijn indrukwekkende woestijnen, prachtige berglandschappen en rijke cultuur is Oman zeker een bezoek waard. Laat je verrassen door alles wat dit land te bieden heeft en maak onvergetelijke herinneringen.

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten