Myanmar

Myanmar is één van de meest mysterieuze landen in Azië. Gouden glinsterende pagodes, het sprookjesachtige Inle Lake, de 2000 eeuwenoude tempels van Bagan, prachtige wandelingen naar afgelegen bergdorpen, ontmoetingen met gastvrije etnische volkeren, onontdekte tropische stranden, koloniale steden… Myanmar, voorheen Birma geheten, is verrassend divers en heeft enorm veel potentie voor avontuurlijke reizigers.

Plan je reis door Myanmar

Veel reizigers beginnen hun trip door Myanmar in de voormalige hoofdstad Yangon of in het noordelijk gelegen Mandalay, al kun je inmiddels ook over land de grens over vanuit Thailand. Veel highlights liggen binnen een ‘toeristische cirkel’ in het binnenland die je in 2 á 3 weken goed kunt bezoeken. Wil je van de gebaande paden treden, dan vergt dit iets meer inspanning maar het is mogelijk om trips te maken naar het onbekende zuiden, de mooie kust en het bergachtige noorden.

Turbulent verleden

De voormalige Britse kolonie werd in 1948 onafhankelijk, maar kent sindsdien een lange periode van instabiliteit. Oorlogen tussen etnische groepen, grote politieke en economische problemen en onderdrukking door het militaire bestuur zorgden voor veel conflicten en isolatie van Myanmar. Pas in 2011 kwam er een nieuwe grondwet die een einde maakte aan de dictatuur en in 2015 kwam oppositiepartij NLD (Nationale Liga voor Democratie) aan de macht. De eerste stappen naar een democratie zijn gezet, maar Myanmar is er nog niet. Dankzij het economie-vernietigende bewind van de militaire junta, leeft bovendien een derde van de bevolking onder de armoedegrens en is het daarmee één van de armste landen ter wereld.

Myanmar als nieuwe hotspot in Azië

Maar verandering is op komst; Myanmar maakt een razendsnelle ontwikkeling door. Ook op toeristisch gebied gaat het hard; je kunt steeds makkelijker rondreizen per bus, trein of vliegtuig. Geldautomaten, internet, mobiel bereik; de meeste plekken die wij bezochten in Myanmar maken al onderdeel uit van deze moderne wereld. Wil je toch ook het authentieke karakter van dit land ervaren, plan je reis dan nu er nog zoveel idyllische plekjes te vinden zijn, nu de kleurrijke en vriendelijke bevolking je warm verwelkomt en nu het rondreizen er nog een klein avontuur is. Dat maakt Myanmar een heerlijke reisbestemming, een tikkeltje mysterieus en heel uniek.

Reisinformatie Myanmar

Beste reistijd Myanmar: november tot en met februari
Goedkoopste vliegticket aanbieder: WTC.nl
Vliegtijd Myanmar: 10,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Tenzing Travel of Shoestring
Leukste reizen voor gezinnen: Riksja Travel of Mooi Vakanties

Activiteiten en bezienswaardigheden in Myanmar

Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer
Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is jóuw online reisgids en ónze passie. Wij zijn Ydwer en Monique, twee reislustige import-Amsterdammers. Ydwer woonde voorheen in Ierland en studeerde in Azië. Monique reisde en adviseerde gezinnen jarenlang over de mooiste verre vakanties. Samen trekken wij de wereld rond en delen we al onze tips met jou op GlobeHopper.

 

Volg ons op Instagram

Blijf op de hoogte

Laat je e-mail achter en ontvang gratis de laatste reistips & reisinspiratie én je bent als eerste op de hoogte van leuke winacties!
Booking.com

Top 3 Myanmar

Blogs over Myanmar

Ontdek ook de buurlanden van Myanmar

Andere leuke reistips en informatie

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked"