Laos

Laos is één van de meest ontspannen en ongedwongen landen in Azië. Sprookjesachtige groene landschappen, zeldzame Irrawaddy dolfijnen bij de slaperige 4000 Islands, buitensport-mekka Vang Vieng, groene bergen en wilde rivieren, sfeervolle hotspot Luang Prabang, pittoreske plattelandsdorpjes, de mysterieuze Plain of Jars, de prachtige grotten van Takhek, toeren op een scooter langs de watervallen van het Bolaven Plateau, de koloniale gebouwen in hoofdstad Vientiane… Laos heeft meer te bieden dan menig reiziger had gedacht. Hier vind je een stukje authentiek Azië, dat door de vriendelijke bevolking graag wordt gedeeld met het -in verhouding- handjevol bezoekers dat Laos kiest als reisdoel.
Het land wordt vooral gezien als backpackbestemming, niet in de laatste plaats vanwege de wegen die niet overal in de beste staat verkeren. Toch zijn in het hele land prima busverbindingen te vinden, komen er steeds meer kwaliteitshotels in steden en op natuurbestemmingen, wegen worden verbetert en elke stad is goed te bereiken per binnenlandse vlucht.

Ondanks de opkomst van het toerisme, leeft een groot deel van de bevolking nog van de landbouw en in armoede. Ruim 5 miljoen mensen (van de 7 miljoen inwoners) leeft van niet meer dan 2,- US dollar per dag. Een trip naar de traditionele plattelandsdorpen geeft je inzicht in het zware dagelijks leven van veel Laotianen. In delen van het land, kampen mensen daarnaast nog met de gevolgen van de Vietnamees-Amerikaanse oorlog (1955-1975). Ondanks dat Laos niet in oorlog was, werd het land zwaar gebombardeerd door de Amerikanen die de Vietnamese sluiproutes, in de jungle van Laos, wilden vernietigen. Tot op de dag van vandaag hebben de clusterbommen van toen nog invloed op het leven van de Laotianen. Diverse informatiecentra in zowel Vientiane als Luang Prabang geven je inzicht in dit stukje tragische realiteit.

Laat je hierdoor echter vooral niet tegenhouden om dit mooie land te bezoeken. Laos is een schitterende reisbestemming met heel veel diversiteit, een heerlijke ontspannen vibe, fabelachtige natuur en hartverwarmende locals. Een stukje écht Azië dat je moet ervaren.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Laos

De leukste vakanties en rondreizen in Laos

Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer

Vakantie Laos

Booking.com

Top 3 in Laos

4000 Islands

Luang Prabang

Bolaven Plateau

Ontdek ook de buurlanden van Laos

Vietnam

Cambodja

Thailand

Andere leuke reistips en informatie

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked"