Laos

Laos is één van de meest ontspannen en ongedwongen landen in Azië. Hier spot je sprookjesachtige groene landschappen, zeldzame Irrawaddy dolfijnen bij 4000 Islands, buitensport-mekka Vang Vieng, groene bergen en wilde rivieren. Ontdek ook de sfeervolle backpackers-hotspot Luang Prabang, pittoreske plattelandsdorpjes en de mysterieuze Plain of Jars. Verken de prachtige grotten van Takhek die je kunt ontdekken tijdens de Takhek-loop. Toer op een scooter langs de watervallen van het Bolaven Plateau. En wandelen langs de koloniale gebouwen in hoofdstad Vientiane…

Laos heeft meer te bieden dan menig reiziger had gedacht. Hier vind je een stukje super authentiek Azië met een heel vriendelijke bevolking, dat in verhouding door nog weinig reizigers wordt bezocht. Bekijk hieronder al onze reistips voor Laos! Bekijk en vergelijk hier rondreizen en vakanties naar Laos van diverse reisorganisaties.

Backpackparadijs

Laos wordt vooral gezien als backpackbestemming, niet in de laatste plaats vanwege de wegen die niet overal in de beste staat verkeren. Toch zijn in het hele land prima busverbindingen te vinden, komen er steeds meer kwaliteitshotels in steden en op natuurbestemmingen, wegen worden verbeterd en elke stad is goed te bereiken per binnenlandse vlucht.

Vietnam oorlog en zijn invloed op Laos

Ondanks de opkomst van het toerisme, leeft een groot deel van de bevolking nog van de landbouw en in armoede. Een bezoek aan de plattelandsdorpen van Laos geeft je inzicht in het dagelijks leven van veel Laotianen. In delen van het land kampen mensen daarnaast nog met de gevolgen van de Vietnamees-Amerikaanse oorlog (1955-1975). Ondanks dat Laos niet in oorlog was, werd het land gebombardeerd door de Amerikanen die zo de Vietnamese sluiproutes, in de jungle van Laos, wilden vernietigen. Bij informatiecentra in zowel Vientiane als Luang Prabang kom je meer te weten over dit stukje geschiedenis van Laos.

Laos: authentiek, prachtige natuur en heel goed te bereizen

Laat je hierdoor echter vooral niet tegenhouden om dit mooie land te bezoeken. Laos is een schitterende, authentieke reisbestemming met heel veel diversiteit, een heerlijke ontspannen vibe, fabelachtige natuur en hartverwarmende locals. Een stukje écht Azië dat je moet ervaren.

Onze tips voor activiteiten en bezienswaardigheden in Laos

De leukste vakanties en rondreizen in Laos

Vakantie Laos

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Top 3 in Laos

4000 Islands

Luang Prabang

Bolaven Plateau

Ontdek ook de buurlanden van Laos

Vietnam

Cambodja

Thailand