India

India is één van de meest fascinerende landen in Azië. Kleurrijk, intens, vol culturele schatten, de meest uiteenlopende natuurgebieden en vol tegenstrijdigheden. Van chaotische metropolen tot uitgestrekte theeplantages en van mysterieuze tempelcomplexen tot bergen en woestijnen; je vindt het hier allemaal.

India is een bestemming voor de meer ervaren reiziger. Bezoek je Azië voor het eerst dan zul je al snel een cultuurshock te verwerken krijgen waar je misschien nog niet klaar voor bent. Maar laat je ook niet afschrikken door dit immense gevarieerde land. Ga op ontdekkingstocht buiten de grootste steden, en je merkt al snel dat mensen er vriendelijk en behulpzaam zijn. De variatie van een rijke cultuur, uitstekende keuken, wildparken, hoogvlakten, zandduinen, uitgestrekte meren, wouden en een prachtige kustlijn zijn slechts enkele ingrediënten waarmee India je betovert.

Welk deel je van India je bezoekt, hangt af van de reisperiode en de tijd die je hebt. Wij ontdekten het noorden in de heetste tijd van het jaar, met highlights als het culturele Rajasthan, mysterieus Varanasi en de bergen van Darjeeling.

Bestemmingen in India

Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer

Vakantie India

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is jouw online reisgids en ónze passie. Wij zijn Ydwer en Monique, twee reislustige import-Amsterdammers. Ydwer woonde voorheen in Ierland en studeerde in Azië. Monique reisde en adviseerde gezinnen jarenlang over de mooiste verre vakanties. Samen trekken wij de wereld rond en delen we al onze tips met jou op GlobeHopper.

Blijf op de hoogte

Laat je e-mail achter en ontvang gratis de laatste reistips & reisinspiratie én je bent als eerste op de hoogte van leuke winacties!

GlobeHopper reistips

Vakantie in India

Booking.com

Top 3 in India

Bezoek de mysterieuze Taj Mahal

Varanasi; de meest magische stad in India

Darjeeling; toegangspoort tot theeplantages en de Himalaya

Ontdek ook de buurlanden van India

Andere leuke reistips en informatie

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked"