India

India is één van de meest fascinerende landen in Azië. Kleurrijk, intens, vol culturele schatten, de meest uiteenlopende natuurgebieden en vol tegenstrijdigheden. Van chaotische metropolen tot uitgestrekte theeplantages en van mysterieuze tempelcomplexen tot bergen en woestijnen; je vindt het hier allemaal. Bekijk en vergelijk rondreizen en vakanties naar India van verschillende reisorganisaties.

India is een bestemming voor de meer ervaren reiziger. Bezoek je Azië voor het eerst dan zul je al snel een cultuurshock te verwerken krijgen waar je misschien nog niet klaar voor bent. Maar laat je ook niet afschrikken door dit immense gevarieerde land. Ga op ontdekkingstocht buiten de grootste steden, en je merkt al snel dat mensen er vriendelijk en behulpzaam zijn. De variatie van een rijke cultuur, uitstekende keuken, wildparken, hoogvlakten, zandduinen, uitgestrekte meren, wouden en een prachtige kustlijn zijn slechts enkele ingrediënten waarmee India je betovert.

Welk deel je van India je bezoekt, hangt af van de reisperiode en de tijd die je hebt. Wij ontdekten het noorden in de heetste tijd van het jaar, met highlights als het culturele Rajasthan, mysterieus Varanasi en de bergen van Darjeeling.

Bestemmingen in India

Rondreis India boeken

Wil je zelf een vakantie of rondreis door India boeken? Kijk eens bij onderstaande India vakanties en rondreizen van Nederlandse reisorganisaties.

Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer
Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Vakantie India

GlobeHopper reistips

Vakantie in India

Top 3 in India

Bezoek de mysterieuze Taj Mahal

Varanasi; de meest magische stad in India

Darjeeling; toegangspoort tot theeplantages en de Himalaya

Ontdek ook de buurlanden van India