Hongkong

Hongkong

Een moderne metropool, stad van de expats en een westers stukje Azië; dat gaat allemaal op voor miljoenenstad Hongkong. Dit zuidelijke stukje China bruist van de energie en zit vol indrukwekkende highlights. Bekijk de skyline vanaf Victoria Peak, bezoek de lichtshow in de Victoria Harbour, vaar met de Star Ferry door de haven en shop-till-you-drop bij de vele winkelcentra en markten. Maar ook de Peak Tram, de grote Boeddha op Lantau Island en het relaxte Kowloon Park zijn een bezoek waard.
Wist je bovendien dat je in Hongkong het goedkoopste Michelin-sterrestaurant ter wereld kunt vinden? Wij gingen er eten en smulden van de lekkerste dimsum-gerechten voor maar € 10,- per persoon. Lees onze tips als je ook eens in een Michelin-restaurant wilt eten voor de prijs van een hamburger.

Hongkong; van Britse kolonie naar Chinese regio

Hongkong maakt pas sinds 1 juli 1997 onderdeel uit van China. Tot 1997 was de stad een Britse kolonie. De Britten vestigden zich aan het begin van de 19e eeuw op een rotseiland voor de Chinese kust vanwege de opiumhandel. Ze smokkelden opium naar China, waar dit verboden was, via de Portugese enclave Macau ten zuidwesten van Hongkong. Onder druk van de Chinezen verboden de Portugezen de opiumsmokkel, waarna in 1839 de opiumoorlog uitbrak. Na afloop werd Hongkong Island officieel aan Engeland overgedragen.
Ook de tweede Opiumoorlog werd gewonnen door Groot-Brittannië, zodat vanaf 1860 ook het vaste land Kowloon onderdeel werd van Engeland. Sinds 1898 pachtten zij vervolgens de New Territories voor een periode van 99 jaar. Die pachtperiode verliep in dat bijzondere jaar 1997.

Het moderne en hedendaagse Hongkong

Hongkong is nu bijna 20 jaar een Speciale Bestuurlijke Regio van het communistische China. Bij de overdracht in 1997 werd afgesproken dat in de stad gedurende 50 jaar niet dezelfde wetten gelden als in China; ‘Eén land, twee systemen’. Bij de grens tussen Hongkong en China gelden dan ook strenge paspoortcontroles. Waar China strikte voorwaarden hanteert voor toeristenvisa, ontvang je in Hongkong bovendien zonder moeite een visum voor een verblijf van 3 maanden.

Wij ervaren Hongkong als een heel bijzonder stukje China. De metropool is een stuk moderner en westerser dan haar moederland. De Britse invloed is nog heel sterk merkbaar. Bovendien is het er erg schoon, met afvalvrije straten en een smogvrije lucht. Maar de prijzen liggen wel een flink stuk hoger dan in China. Lees daarom naast onze tips voor bezienswaardigheden in Hongkong ook de tips voor gratis & goedkope activiteiten, zo wordt je bezoek aan deze miljoenenstad een stuk vriendelijker voor je portemonnee.

Hoe lang heb je nodig om Hongkong te verkennen

Hongkong is een goede plek om je rondreis door China te beginnen of te eindigen. De stad wordt ook veel bezocht als stopover tijdens een doorreis naar Azië of Oceanië. Plan minimaal 2 á 3 volle dagen in om de belangrijkste highlights te kunnen zien. Het meest ideaal is een verblijf van 4 á 5 dagen, zodat je ook de leuke, minder bekende plekken kunt bezoeken.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Hongkong

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is jóuw online reisgids en ónze passie. Wij zijn Ydwer en Monique, twee reislustige import-Amsterdammers (oorspronkelijk uit Friesland en Gelderland). Ydwer is online marketeer, woonde jarenlang in Ierland en studeerde in Azië. Monique is schrijver, werkte in het toerisme en maakte in haar eentje 3 wereldreizen. Op dit moment reizen wij samen de wereld rond én delen we al onze tips op deze site om jou te inspireren. Bekijk mooie routes voor rondreizen, de leukste bezienswaardigheden en lees onze ‘insiders tips’ & ervaringen!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Laat je e-mail achter en ontvang gratis de laatste reistips & reisinspiratie én je bent als eerste op de hoogte van leuke winacties!

GlobeHopper reistips

Booking.com

Top 3 in Hongkong

Reisroutes met Hongkong

Boek vliegtickets naar Hongkong

Hieronder vind je de beste aanbieders en prijsvergelijkers voor vliegtickets naar Hongkong en China.

Boek een hotel/hostel in Hongkong

Voor het grootste en voordeligste aanbod hotels en hostels; neem een kijkje bij de onderstaande hotelwebsites.

Aanbevolen reisorganisaties voor een compleet verzorgde rondreis door Hongkong en China

Wij hebben de beste reisorganisaties voor een reis naar China voor je uitgezocht. Klik op de onderstaande links, dan kom je direct terecht op de juiste pagina met daarop de mooiste en leukste rondreizen door China. Dat scheelt jou weer zoeken. Ideaal indien je de reisplanning uit handen wilt geven en een goed verzorgde rondreis wilt reserveren.

Deel deze pagina op:

Copyright © Globehoppper 2017