Dubai

Dubai is één van meest dynamische steden ter wereld. Razendsnel heeft deze plek zich ontwikkeld van grote zandbak tot moderne metropool. Jaarlijks komen er nieuwe wolkenkrabbers en majestueuze bouwwerken bij. ‘Groot, groter, grootst’ zijn dan ook de drie woorden die Dubai het best omschrijven.

Verenigde Arabische Emiraten

De stad Dubai is ook de hoofdstad van het gelijknamige emiraat Dubai. De Verenigde Arabische Emiraten bestaan verder uit Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah, Umm al-Qaiwain en Fujairah. Deze oliestaten maken onderdeel uit van de Arabische Liga. Dubai en Abu Dhabi zijn veruit het bekendst onder de toeristen en zijn uitstekende bestemmingen voor een citytrip of stopover tijdens een vliegreis.

Highlights in Dubai

De bezienswaardigheden in Dubai zijn eindeloos. Van de indrukwekkende skyline met wolkenkrabbers en het beroemde palmeiland, tot ’s werelds grootste waterpretparken en de beroemde Burj Khalifa; momenteel nog de hoogste toren ter wereld.

Maar ook het zevensterren hotel Burj al Arab, een reuzegroot aquarium en de luxueuze winkelcentra zijn enorme trekpleisters. Voor avontuur hoef je niet ver te zoeken; de woestijn ligt letterlijk naast de deur. Hier kun je dagenlang op jeepsafari, dunebashen, kamelen rijden en een nacht in een woestijnkamp slapen onder de heldere sterrenhemel.

Van woestijn naar metropool

Ondanks dat Dubai qua oppervlakte slechts ééntiende van Nederland beslaat en zo’n 2,5 miljoen inwoners telt, heeft het zich in korte tijd ontpopt tot de kosmopolitische stad die het nu is. Pas in de jaren ’90 begon de bouw van de meeste torens en de huidige wolkenkrabbers stammen veelal pas uit de periode na 2005. Inmiddels verandert de skyline van Dubai bijna jaarlijks. Ook hebben talloze grote internationale bedrijven zich er gevestigd, waardoor het aantal buitenlandse expats enorm is. Ontdek deze boeiende metropool en ervaar zelf de gekte én magie van Dubai.

Bekijk en vergelijk rondreizen en vakanties naar Dubai van diverse reisorganisaties.

Bestemmingen en bezienswaardigheden in Dubai

De leukste vakanties in Dubai

Vakantie Dubai

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

GlobeHopper reistips Dubai