Cambodja

Ontdek één van de meest authentieke landen in Azië; het kleurrijke Cambodja. Hier doe je een stap terug in de tijd en ervaar je het échte Azië met een vleugje Franse invloed. Cambodja is enorm divers met zijn weelderige jungle, tropische stranden, slaperige plattelandsdorpjes, de machtige Mekong Rivier en wonderschone tempelcomplexen waaronder het beroemde Angkor Wat. Bekijk en vergelijk rondreizen en vakanties naar Cambodja van verschillende reisorganisaties.

Het land heeft flink geleden onder het schrikbewind van de Rode Khmer in de jaren ’70. Een een kennismaking met deze geschiedenis is een ‘must’ indien je je in dit land wilt verdiepen. Dat kan het best in de hoofdstad Phnom Penh, waar de Tuol Sleng S-21 gevangenis en de Killing Fields stille getuigen zijn van de gruwelijkheden die zich hier hebben afgespeeld.

De Cambodjanen hebben het verleden echter achter zich gelaten en laten je graag de mooie kanten van hun land zien. Ga op zoek naar de zeldzame Irrawaddy dolfijnen in de Mekong, maak een rit op een traditionele bamboetrein in Battambang, slenter over de witste stranden van Azië op backpackerseiland Koh Rong of eet verse zeevruchten met de locals op de krabmarkt in Kep. En het gastvrije Cambodja heeft nog veel meer highlights die wachten om ontdekt te worden!

Rondreizen door Cambodja

Reizen door Cambodja is de laatste jaren een stuk gemakkelijker geworden. Wij bezochten het land in 2011 en in 2016 en merkten dat er in die vijf tussenliggende jaren heel wat goede geasfalteerde wegen zijn bijgekomen en dat het toerisme een sprongetje heeft gemaakt. Veel bezoekwaardige plekken zijn nu goed en snel bereikbaar over nieuwe autowegen. Reistijden zijn daardoor een stuk beperkter dan enkele jaren geleden.

Reizigers die van wat meer luxe houden, kunnen kiezen voor een autorondreis met eigen gids terwijl de budgetreizigers keuze hebben uit redelijk comfortabele grote en kleine bussen. Wij ervaren Cambodja bovendien als een heel veilig en authentiek land om rond te reizen, met een erg vriendelijke bevolking. Toch ontwikkelt het land zich snel en wordt het steeds populairder, daarom raden we aan om Cambodja nú te bezoeken, zolang het massatoerisme het land nog niet heeft ontdekt en je het échte Cambodja nog kunt ervaren.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Cambodja

De leukste Cambodja vakanties

Tropisch eiland Koh Rong

Cambodja is ook erg geschikt als je op zoek bent naar een heerlijk strandvakantie met witte stranden en helderblauw water.

Vakantie Cambodja

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

GlobeHopper reistips

Top 10 mooiste tempels in Angkor Wat

Ontdek ook de buurlanden van Cambodja

Vietnam

Laos

Thailand