Brazilië

Maak kennis met het 5e grootste land ter wereld!

Brazilië in het kort: Het land beslaat 45% van heel Zuid-Amerika | Brazilië is het grootste Portugeessprekende land ter wereld – daarnaast worden er nog 180 native talen gesproken | Het Portugees klinkt wel anders dan het Portugees in Portugal – vergis je niet | Munteenheid: Real brasileiro [spreek uit: heaaw] | Visa is meestal niet nodig – mits je Amerikaans, Australisch of Canadees bent. (Wel altijd even checken natuurlijk) | Hoofdstad: Brasilia | Food & drink favorites: Acaí, Pão de Queijo,  Brigadeiro, Coxinha, Tapioca’s, Cachaca, Caipirinha.

Dit land verdient het naar onze mening om hét extravagantste land van Zuid-Amerika genoemd te worden. Het land van vele uitersten; met grote verschillen tussen arm en rijk, levensstijlen en uiterlijkheden. Het land waar de rich and famous op de Copacabana liggen naast bewoners uit de favela’s en big mama’s in de kleinste bikini’s rond paraderen. Wat de inwoners van Brazilië allen lijken te bezitten is een onuitputtelijke trots. Op zichzelf, op elkaar en op hun land.

Zeg samba, carnaval, Carribean vibes en Amazone avonturen en je voelt al een sprankje van de energieke vibes die het land rijk is. Het is een land met vele mogelijkheden en voor ieder wat wils. Of je nou op zoek bent naar zon, zee, strand, prachtige zonsondergangen en lange zwoele (of juist wilde)  nachten; uitdagende surfgolven, een meer wildlife gerichte backpackerstrip met verschillende trekkings, beklimmingen en speurtochten naar iconisch wildlife; óf de culinaire hoogstandjes  van de verschillende metropolen die het land kenmerken wilt uitproberen: Brazil has got it all. (Bekijk onder aan de pagina de gerichte aanraders hiervoor.)

Om Brazilië écht te leren kennen moet je er gewoon naartoe gaan, grofweg je route kiezen, en je onderdompelen in haar veelzijdigheid. Het is lastig – al dan niet onmogelijk, om het hele land te zien in korte tijd (hoewel binnenlandse vluchten niet heel prijzig zijn), maar ons advies zou zijn om het begrip tijd  even los te laten en je gewoonweg te laten overdonderen. De trotse, maar ontzettend gastvrije Brazilianen helpen je hier over het algemeen graag bij.

Bekijk en vergelijk rondreizen en vakanties naar Brazilië van diverse reisorganisaties.

Bestemmingen en bezienswaardigheden Brazilië

Vakantie Brazilië

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

GlobeHopper reistips Brazilië

Festivals in Brazilië

Praktische informatie voor vertrek Brazilië

Vervoer in Brazilië