Armenië

Ben je op zoek naar een reisbestemming die écht afwijkt van de gebaande paden? Ontdek dan het mystieke Armenië. Dit bergachtige en bosrijke land in zuidelijke Kaukasus kent buitengewoon mooie natuur en herbergt veel culturele schatten. Van eeuwenoude kloosters en kerken tot kleine nomadische dorpjes. En van het prachtige Sevan-meer en snelstromende rivieren tot vulkanen, bloemenweides en groene bergen.

Armenië was voor de Armeniërs zelf de afgelopen honderd jaar vooral een land om uit te verhuizen. Met name vanwege de armoede door natuurrampen en oorlog. Maar sinds de geslaagde, vreedzame Fluwelen Revolutie van 2018 zien de Armeniërs hun toekomst weer positiever in. Maak kennis met de gastvrije bevolking in dit Oost-Europese land waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat en ontdek al het moois dat Armenië te bieden heeft!

Tip: een rondreis door Armenië is goed te combineren met buurlanden Azerbaijan en Georgië. Bekijk het vakantieoverzicht voor de mooiste rondreizen en vakanties naar Armenië.

Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer
Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHopper Lennox) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.


Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten.
Klik om de fout te tonen
Fout: Serverconfiguratiefout

Andere leuke reistips en informatie