Zwemmen in Kowloon Park

Zwemmen in Kowloon Park Hong Kong

Kowloon Park heeft een openbaar zwembad met maar liefst vier binnenzwembaden, drie buitenzwembaden en een kinderbad. Rondom de buitenbaden staan ligbedden uitgestald. Een ideale plek om een dag te relaxen midden in Hongkong, voor een heel zacht prijsje.
Wij vonden het heerlijk om een middag bij dit zwembad door te brengen tussen het sightseeën door. En ook ’s avonds, als het park al donker is en de torenflats mooi verlicht zijn, is het een aanrader om hier nog even een duik te nemen en af te koelen. De zwembaden zijn prachtig en erg goed verzorgd.

Openingstijden Kowloon Park zwembad

De zwembaden zijn elke dag geopend voor drie sessies;
– Van 6.30 tot 12.00 uur
– Van 13.00 tot 17.00 uur
– Van 18.00 tot 22.00 uur

Tussen deze sessies in sluiten de zwembaden voor een uur. Iedereen dient het complex dan te verlaten. Je kunt een uur later wel terugkomen en betaalt dan opnieuw entree.
Elke dinsdag worden de zwembaden schoongemaakt en is het gehele zwemcomplex gesloten van 10.00 tot 18.00 uur.
Verder zijn de binnenzwembaden jaarlijks gesloten van 16 april tot 5 juni. De buitenzwembaden zijn gesloten van 1 november tot 15 april het volgende jaar.

Faciliteiten bij het zwembad

Badmeesters houden bij elk zwembad een oogje in het zeil. Binnen in het complex is een omkleedruimte met douches en kluisjes. Er is een beperkt aantal ligbedden aanwezig bij de buitenzwembaden. Wil je zeker zijn van een bedje, zorg dan dat je aan het begin van een tijdslot op tijd bij het zwembad aanwezig bent.

Entreekosten Kowloon Park zwembad

Volwassenen betalen doordeweeks 17 Hongkong dollar entree, daarvoor kun je één hele sessie in de binnenbaden en buitenbaden doorbrengen. Kinderen betalen 8 Hongkong dollar.
In het weekend en op feestdagen betalen volwassenen 19 Hongkong dollar en kinderen 9 Hongkong dollar. Je kunt een entreebewijs kopen of betalen met je Octopus Card (de openbaar vervoer-pas in Hongkong die je ook voor de metro kunt gebruiken).

Locatie

Het zwembad ligt aan het uiteinde van Kowloon Park, 22 Austin Road, Tsim Sha Tsui, Kowloon.

Andere tips in Hongkong

Wandelen en dieren spotten in Kowloon Park

Bezoek het bruisende Tsim Sha Tsui & Nathan Road

Eet bij Tim Ho Wan; goedkoopste Michelin Sterrestaurant ter wereld