Zomerpaleis Beijing

Summer Palace Beijing

Het Zomerpaleis in Beijing was enkele dynastieën lang het buitenverblijf van Chinese keizers. Een prachtige plek om de warme binnenstad van Beijing te ontvluchten. Het enorme complex huisvest meerdere paleizen, paviljoenen, tempels, sierlijke tuinen, bruggen, binnenplaatsen, wandelpaden en een gigantisch kunstmatig meer. Het is één van de mooiste paleizen in China en staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Het Zomerpaleis werd gebouwd in 1750, vernietigd in 1860 tijdens de tweede Opiumoorlog en rond 1886 weer in ere hersteld.

Bezienswaardigheden in het Zomerpaleis

Je kunt gemakkelijk een hele dag doorbrengen in het Zomerpaleis, zoveel valt er te zien. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het grote Kunming Lake, de indrukwekkende Marmeren Boot, de 700 meter lange galerij Long Corridor met mooie plafondschilderingen, de Suzhoustraat; een pittoresk kanaal met bootjes en Chinese winkeltjes, de Hall of Benevolence and Longevity met zijn bronzen mythische dieren en Longevity Hill voor een mooi uitzicht over het meer. Ook de Hall of Dispelling Clouds en enkele Boeddhistische tempels en paviljoenen liggen op de wandelroute en zijn een bezoek waard.

Boottocht over Kunming Lake

Een aanrader is een boottocht over het meer, per ‘gewone’ boot of per drakenboot. De boten varen diverse routes, zo kun je onder andere het meer over varen en vanaf de overzijde terugwandelen langs de oever.

Entreekosten Zomerpaleis

Een entreeticket voor het Zomerpaleis kost 30 Yuan per persoon. Daarbij zijn niet inbegrepen; Dehe Garden (5 Yuan), Suzhoustreet (10 Yuan), Tower of Buddhist Incense (10 Yuan) en de Wenchang Hall (20 Yuan). Weet je vooraf al zeker dat je al deze extra attracties wilt bezoeken, dan kun je een combinatieticket kopen voor 60 Yuan.
Een boottocht over het Kunming Lake kost 10 Yuan per persoon per enkele reis.

Hoe kom je bij het Zomerpaleis

Het Zomerpaleis ligt op 15 kilometer afstand van het centrum van Beijing. Het is gemakkelijk bereikbaar per metro. Stap uit bij halte Beigongmen, de laatste stop van metrolijn 4, en wandel vervolgens in 5 minuten naar de ingang van het Zomerpaleis.

Andere reistips in Beijing

Chinese Muur

Temple of Heaven

Eet Peking Eend

Aanbevolen reisorganisaties China

Vind je de informatie op deze website interessant of behulpzaam? Dan vragen we je om bij boeking van je vakantie of tickets gebruik te maken van 1 van de links van onderstaande aanbevolen reisorganisaties. Dit helpt ons om de website live te houden en verder uit te breiden. Wij ontvangen een kleine commissie terwijl jij niks extra betaalt.