Zhangjiajie stad

Zhangjiajie stad

Zhangjiajie stad is het startpunt voor je bezoek aan het omliggende gebied. Hier arriveer je als je per trein of vliegtuig naar Zhangjiajie afreist. Sommige bezoekers reizen direct door naar Wulingyuan om de beroemde Avatar bergen van Zhangjiajie met het Zhangjiajie National Forest Park te verkennen, maar dan mis je een heel bijzondere highlight: de Tianmen Mountain met zijn 1430 meter hoge Skywalk!

De belangrijkste highlight in Zhangjiajie stad is de panoramische 7 kilometer lange kabelbaan die je vanuit hartje centrum naar de top van Tianmen Mountain brengt.

De stad zelf is kleinschalig en heeft een aangename sfeer, bovendien heb je volop keuze in lokale restaurants. Naast Tianmen Mountain zijn de bezienswaardigheden hier beperkt. Zorg dat je 1 volle dag (2 nachten) in Zhangjajie stad doorbrengt om de berg te kunnen bezoeken.

Treinstation in Zhangjiajie

Zhangjiajie heeft twee treinstations; een klein station midden in het centrum van de stad en een groter station op 12 kilometer buiten het centrum. Bussen brengen je dan naar het stadscentrum voor 1 Yuan. Wij namen de trein vanuit Luoyang naar Zhangjiajie (een rit van 12 uur) en arriveerden op het kleinere station in het centrum. Van hieruit loop je gemakkelijk naar hotels en hostels in het hart van de stad.

Busstation in Zhangjiajie

Het busstation ligt midden in het centrum van Zhangjiajie, op de kruising van Huilong Road and Renmin Road. Lange-afstandsbussen gaan van hieruit onder andere naar de steden Changde, Shanghai, Changsha en Wuhan. Ook de minibussen naar Wulingyuan vertrekken vanuit dit busstation, ongeveer elke 5 minuten voor een bedrag van 12 Yuan. De rit duurt circa 1 uur en je wordt afgezet bij het busstation in het centrum van Wulingyuan.

Vliegveld in Zhangjiajie

De luchthaven Zhangjiajie Hehua International Airport ligt circa 6 kilometer buiten het centrum en op circa 40 kilometer vanaf Wulingyuan. Onder andere vanuit de Chinese steden Beijing, Shanghai, Guangzhou, Yinchuan, Hengyang, Xi’an en Nanjing gaan vluchten naar Zhangjiajie.
Gratis shuttlebussen brengen je vanaf het vliegveld in 20 minuten naar het centrum. Reis je liever direct verder naar Zhangjiajie National Forest Park, neem dan bus 4 naar het centrale busstation.

Overnachten in Zhanjiajie

Budget hotel/hostel: Wij hebben in Zhangjiajie stad geslapen in Zhanjiajie Fly Youth Hostel  met keuze uit privékamers en gedeelde slaapzalen.
Middenklasse tot luxe hotel: Een beetje meer luxe vind je in het leuke Zhangjiajie Mini Inn Hotel  en in het mooie Zhangjiajie Zhijue Art Hotel (beide met (privékamers)

Let op: je verblijft dan in Zhangjiajie stad, dat is wel ideaal voor een bezoek aan Tianmen Mountain maar ligt niet bij het Zhangjiajie National Park. Bekijk voor Zhangjiajie National Park onze hostel- en hoteltips in Wulingyuan

Andere tips in Zhangjiajie

Golden Whip Stream in Zhangjiajie

Tianzi Mountain kabelbaan

Tianmen Mountain & ’s werelds langste kabelbaan (Zhangjiajie)