Ontdek Zhangjiajie: de Avatar bergen van China

Zhangjiajie Avatar bergen

Het sprookjesachtige Zhangjiajie (Avatar bergen) is het toneel van één van de meest mysterieuze landschappen die je ooit hebt gezien. Hier rijzen majestueuze zandstenen pilaren van honderden meters hoog op vanuit een dicht bebost gebied. Meer dan 3000 karstpilaren en 240 pieken domineren het landschap van het Zhangjiajie National Forest Park in China. Dit fabelachtige oord werd gebruikt als inspiratiebron voor de film Avatar (2009), waarin de zwevende rotsformaties en Hallelujah Mountain zijn gebaseerd op de karstpilaren van Zhangjiajie.

China reisinformatie

Glazen bruggen in Zhangjiajie

Beroemd zijn ook de twee duizelingwekkende glazen bruggen in dit gebied; de 430 meter lange hangbrug (de langste en hoogste ter wereld) in het Zhangjiajie National Park en de glazen skywalk rondom de piek van Tianmen Mountain. Bovendien vind je er spectaculaire kabelbanen en bergliften die iedereen met hoogtevrees doen sudderen, maar wel een fenomenaal uitzicht bieden over de gebergten.

Wij merkten dat het best verwarrend was om uit te zoeken welke bezienswaardigheid zich precies waar bevindt in Zhangjiajie. Niet alle highlights liggen bij elkaar en er zijn eigenlijk twee nationale parken die je kunt bezoeken om álles te zien. Wij zetten alles daarom zo duidelijk mogelijk voor je op een rij, zodat je je bezoek aan Zhangjiajie goed kunt plannen en niets mist.

Glazen brug Zhangjiajie China
Op het 1430 meter hoge glazen klifpad

Zhangjiajie National Forest Park met de Avatar bergen

Het Zhangjiajie National Forest Park is de plek waar het eigenlijk allemaal om draait; de ‘Avatar-bergen’, Hallelujah Mountain en ‘s werelds langste en hoogste Glazen Brug; die vind je allemaal hier. Maar ook de mooie Golden Whip Stream en Tianzi Mountain met de mooiste kabelbaanrit ter wereld liggen in dit park. Zhangjiajie National Forest Park ligt op 40 kilometer (ruim een uur rijden) vanaf Zhangjiajie stad. De uitvalsbasis voor het park is het stadje Wulingyuan.

Avatar Hallelujah Mountain

Zhangjiajie stad

Zhangjiajie stad is het startpunt om het gebied te verkennen als je aankomt per trein of per vliegtuig. Sommige bezoekers pendelen op en neer vanuit de stad naar het nationale park, maar zo zit je dagelijks uren in een bus terwijl Wulingyuan of een accommodatie in het park zelf, een veel betere uitvalsbasis is. Vanuit Zhangjiajie stad kun je echter wel Tianmen Mountain verkennen; deze berg ligt op 7 kilometer buiten het centrum en is bereikbaar met ’s werelds langste kabelbaan vanuit hartje Zhangjiajie.

Zhangjiajie stad

Tianmen Mountain

Stap in het centrum van Zhangjiajie stad op de kabelbaan en laat je meevoeren naar de top van de ruim 1500 meter hoge Tianmen Mountain. Bovenop de immense berg kun je wandelen over klifpaden die aan de bergwand zijn vastgemaakt. Spectaculair zijn de glazen skywalks langs de bergwand waarbij je op een onbewolkte dag maar liefst 1430 meter naar beneden kunt kijken!

Tianmen Mountain met de kabelbaan en Heavens Door

Wulingyuan

Wulingyuan is een goede uitvalsbasis voor het Zhangjiajie National Forest Park. Hier vind je de entreepoort en bussen die je naar alle uithoeken van het park brengen. Ook overnachten binnen de grenzen van het nationale park is mogelijk, maar de keuze aan goede accommodaties en restaurants is in Wulingyuan vele malen groter. Een aanrader.

Bai Lu Lu Street

Entreepassen voor de bezienswaardigheden in Zhangjiajie

De entreepassen voor het Zhangjiajie National Forest Park zijn niet geldig voor Tianmen Mountain en omgekeerd. Wil je alle highlights verkennen, dan dien je voor beide attracties dus een aparte toegangskaart te kopen. Lees hier verder over de pas voor het Zhangjiajie National Forest en hier over de entree voor Tianmen Mountain.

Hieronder vind je de leukste bezienswaardigheden in de regio van Zhangjiajie op een rij en waar je deze precies kunt vinden. Ook hebben we een ideale route en reisplanning samengesteld voor een verblijf in Zhangjiajie, zodat je geen enkele highlight hoeft te missen.

Zhangjiajie en met een tour bezoeken? Dit zijn onze tips (inclusief tickets):

  1. Boek een privé dagtocht naar Avatar Mountain en de ‘Glass Bridge of Zhangjiajie’. Inclusief: tickets voor het Zhangjiajie Nat. Park en tickets voor de glazen brug. Bekijk & boek hier.
  2. Entree tickets voor de Grand Canyon van Zhangjiajie & de Glass Bridge – met privé-autotransfer vanuit Wulingyuan Area Hotel (retour). Bekijk en boek hier.
  3. Groepstour: Dagtour naar Zhangjiajie Grand Canyon & Glass Bridge inclusief tickets. Bekijk en boek hier.
  4. Of bekijk hier alle tours naar Zhangjiajie en Tianmen Mountain.

Hoe kom je in Zhangjiajie en Wulingyuan

De makkelijkste manier om Zhangjiajie te bereiken, is per vliegtuig. De stad heeft een eigen vliegveld. Rechtstreekse vluchten zijn onder andere mogelijk vanuit Beijing (2,75 uur), Xi’an (1,5 uur), Shanghai (2,5 uur) en Guilin (1,75 uur). Wij reisden per rechtstreekse nachttrein vanuit Luoyang naar Zhangjiajie, dat is een stuk voordeliger maar duurt wel ruim 12 uur. Overigens gaan de meeste treinen naar de stad Changsha, van waaruit het 330 kilometer (4 á 5 uur rijden) is naar zowel Zhangjiajie als Wulingyuan. Wulingyuan beschikt alleen over een busstation, geen treinstation of vliegveld. Tussen Zhangjiajie en Wulingyuan pendelen dagelijks talloze minibussen op en neer die je voor circa € 1,50 in een uur naar het busstation brengen. Wil je na je bezoek aan Zhangjiajie verder door China reizen, dan is een busrit naar Changsha het makkelijkst. Van hieruit gaan treinen naar alle hoeken van het land. Een goede volgende stop is bijvoorbeeld Yangshuo, via Guilin.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Zhangjiajie

Beste reistijd China: april, mei, september en oktober
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Skyscanner
Vliegtijd China: Tussen de 10 en 11,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: TUI of Koning Aap
Leukste reizen voor gezinnen: Local Hero Travel of Djoser Family
Visum China: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen China

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

GlobeHopper reistips

Plan je bezoek aan Zhangjiajie: beste route en tijdsplanning

Hoe boek je goedkope vliegtickets voor je vakantie? 12 ultieme tips

Internet in China: geblokkeerde websites en VPN

Beste reistijd China: april, mei, september en oktober
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Skyscanner
Vliegtijd China: Tussen de 10 en 11,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: TUI of Koning Aap
Leukste reizen voor gezinnen: Local Hero Travel of Djoser Family
Visum China: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen China

Top 3 in Zhangjiajie

Avatar Hallelujah Mountain – Zhangjiajie

Tianmen Mountain & ’s werelds langste kabelbaan (Zhangjiajie)

Tianzi Mountain kabelbaan

Reisroutes met Zhangjiajie

Rondreis China; Mooiste natuurgebieden en steden per trein

Andere tips in China

Bezoek mysterieus Luoyang; de Longmen Grotten en de Shaolin ‘kung fu’ Tempel

Verken de prachtige natuur van Yangshuo

Deze highlights mag je niet missen in Xi’an