Xi’an Moslim Kwartier

Xi'an Moslim Kwartier

De straatjes achter de Drum Tower zijn al eeuwen het thuisfront van de Hui; de Chinese moslims. Een erg leuke wijk om doorheen te wandelen, vooral ’s avonds als je nog niets hebt gegeten. De straatjes bruisen van de activiteit; het wemelt er van de eetstalletjes, kleine slagerijen (waar je het vlees vers van het karkas gesneden krijgt), mobiele frisdrankwagens en hier en daar een souvenirwinkeltje. Ongeveer alle vleessoorten zijn er verkrijgbaar op een stokje, maar ook pittige tofu, gefrituurde banaan (met mayonaise, dat wel), gedroogd fruit en cakes kun je er kopen.

Bij sommige stalletjes zie je hoe noedels gemaakt worden; dikke slierten deeg worden aan een haak aan een boom gehangen en net zo lang uit elkaar getrokken tot er dunne sliertjes overblijven. Dat alles midden op straat. De beste tijd voor je bezoek is ’s avonds, als de sfeer in de straten zijn hoogtepunt bereikt.

Tips voor een bezoek aan het Moslim Kwartier

  • Wandel ’s avonds meteen door naar de Drum Tower, die in het donker prachtig verlicht is.
  • Wil je souvenirs kopen? Doe dat hier; een deel van de straatjes bestaat uit overdekte souvenirstalletjes waar je kunt afdingen.
  • Ook diverse moskeeën liggen verscholen in de stegen van het Moslim Kwartier. Enkele zijn gratis, voor andere dien je te betalen. Zorg in elk geval dat je bedekkende kleding (armen en benen bedekt) aan hebt anders wordt toegang geweigerd.

Locatie: het Moslim Quarter verspreid zich over tientallen straatjes ten noorden van de Drum Tower. Ongeveer ter hoogte van de kruising van de straten Beiguangji Jie en Dapi Yuan.

Andere tips in Xi’an

Giant Wild Goose Pagoda & muziekfontein

Xi’an Drum & Bell Tower

Fietsen over de stadsmuur van Xi’an

Aanbevolen reisorganisaties China

Vind je de informatie op deze website interessant of behulpzaam? Dan vragen we je om bij boeking van je vakantie of tickets gebruik te maken van 1 van de links van onderstaande aanbevolen reisorganisaties. Dit helpt ons om de website live te houden en verder uit te breiden. Wij ontvangen een kleine commissie terwijl jij niks extra betaalt.