Xi’an Drum & Bell Tower

Xian Drum Bell Tower

De Drum Tower en de Bell Tower (drumtoren en klokkentoren) zijn populaire historische bezienswaardigheden in veel Chinese steden. Dat geldt ook voor de torens in Xi’an, die gebouwd zijn in de 14e eeuw. De Bell Tower had een enorme bel die vroeger werd geluid bij zonsopgang, terwijl de Drum Tower aankondigde dat de zon onder ging. De klokken werden eveneens geluid als de stad werd aangevallen van buitenaf. Gedurende de Yuan-dynastie (1271-1368) werden veel steden voorzien van dit soort ‘zuster torens’.

De Drum Tower ligt midden in het centrum van Xi’an, aan de rand van het leuke Moslim Kwartier. Je kunt de toren beklimmen en binnen de muziekshow beluisteren, maar ook van buiten is de toren een indrukwekkend gezicht. Vooral als het gebouw ’s avonds volledig verlicht is.
De Bell Tower stond oorspronkelijk direct naast zijn partner, maar werd in 1582 verplaatst waardoor het nu twee blokken verderop op een verkeersplein te bezichtigen is. Je kunt de Bell Tower nog steeds van binnen bekijken, neem dan de metro ingang direct naast de rotonde, deze heeft een aparte ingang voor de Bell Tower. Ook hier worden muziekshows gegeven.

Muziekshows in Bell Tower en Drum Tower

Dagelijks om 9.10, 10.00, 11.00, 15.00, 16.00 en 17.00 uur kun je de Chinese muziekshows beluisteren in beide torens. Dit is inbegrepen in de ticketprijs.

Locatie en kosten

De Drum en Bell Tower zijn niet moeilijk te vinden midden in het centrum van Xi’an. Er is zowel een busstop als een metrostop met de naam Bell Tower Station. De entreekosten bedragen 35,- Yuan voor het bezoek van één van de torens, of 50,- Yuan voor ene combinatieticket.

Andere tips in Xi’an

Terracotta leger

Lokaal uit eten in Xi’an

Xi’an Moslim Kwartier