Wulingyuan

Wulingyuan

Wulingyuan is de beste uitvalsbasis om het Zhangjiajie National Forest Park en de Avatar bergen te bezoeken. Dit stadje ligt op 40 kilometer van Zhangjiajie stad en Tianmen Mountain, circa 1 uur rijden.

Wulingyuan als uitvalsbasis voor Zhangjiajie National Forest Park

Er is een handvol hotels binnen de parkgrenzen van Zhangjiajie National Forest, maar dit zijn vrij prijzige en eenvoudige accommodaties. In Wulingyuan is de keuze qua hotels en restaurants vele malen groter, bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding een stuk beter. De toegangspoort tot het Zhangjiajie National Forest Park ligt aan de rand van deze compacte stad. Meestal te voet of anders met een korte taxirit bereikbaar. Vanuit de ingang kun je gratis pendelbussen nemen naar alle belangrijke locaties in het park, nadat je de toegangspas voor 4 dagen hebt aangeschaft voor 248 Yuan per persoon.

Overnachten in Wulingyuan, vlakbij het Zangjiajie National Park

Budget hotel/hostel: Wij hebben geslapen in het Zhangjiajie Peakcap Backpacker Hostel (met privékamers en gedeelde slaapzalen): erg leuk en dichtbij het park. Ook het Wulingyuantuniu Youth Hostel is een goede keuze (met privékamers en gedeelde slaapzalen).
Middenklasse hotel: Easy Stay Mountain View Hotel is een leuk middenklasse hotel vlakbij de parkingang.
Luxe hotel: No.5 Valley Inn is een prachtige lodge midden in de natuur, dichtbij de westelijke ingang van het Zhangjiajie park. Het Pullman Hotel is een goede keuze indien je in Wulingyuan nabij de hoofdingang van het park wilt verblijven.

Hoe kom je in Wulingyuan

Vanuit Zhangjiajie stad rijden dagelijks talloze minibussen naar Wulingyuan en weer terug. Voor circa € 1,50 ben je binnen een uur op het busstation van je voorkeur. Zowel het busstation van Zhangjiajie stad als het busstation van Wulingyuan ligt centraal in het centrum van de stad. Vanuit Wulingyuan gaan bovendien rechtstreekse bussen naar Changsa (4 uur rijden), waar je een groot treinstation en vliegveld vindt om door te kunnen reizen. Ook Zhangjiajie stad heeft een eigen treinstation en vliegveld, maar hier komen minder treinen en vluchten aan dan in Changsa.
Wij reisden vanuit Wulingyuan via Changsa (per bus) naar Guilin (per trein) en konden zo in één dag in Yangshuo komen.

Leuke restaurants in Wulingyuan

Wulingyuan heeft veel keuze qua restaurants. Wij hebben enkele favorieten:

Lokaal eten aan Bai Lu Lu Street

Dit straatje wemelt van de lokale eetgelegenheden. Ze beschikken niet allemaal over een Engels menu, maar met enkele steekwoorden (vertaal de woorden rund, tofu of varken in het Chinees via de vertaalapp) kom je ver. Ga hier echt een avond uit eten voor heerlijk lokaal Chinees eten.

Ons favoriete lokale restaurant aan Bai Lu Lu Street
Mr Cat

Mr. Cat

Voor een internationale sfeer en een mix van westerse en Chinese gerechten, kun je terecht bij Mr. Cat. Dit sfeervolle restaurant is een prima plek om de avond door te brengen met een drankje, iets te eten en een leuke film op het grote scherm. Met een beetje geluk wordt de Avatar film er vertoond. Locatie: No. 18 Tuofeng Road, Wulingyuan.

Lokaal eten langs de weg aan Jundi Road

Langs Jundi Road, ongeveer ter hoogte van de kruising met Tuofeng Road, vind je enkele lokale eetgelegenheden naast elkaar met alleen een klein terras op de stoep langs de weg. Buiten staan BBQ’s, bakken met vissen en ander seafood en groenten uitgestald, zodat je zelf je gerecht kunt kiezen. Ook beschikken ze over Engelse menu’s met traditioneel Chinees eten. Een leuke plek om goedkoop en lekker lokaal uit eten te gaan.

Jundi Road

Andere tips in Zhangjiajie

Avatar Hallelujah Mountain – Zhangjiajie

Glazen Brug Zhangjiajie National Park

Tianzi Mountain kabelbaan