Wangfujing avondmarkt met Chinees streetfood

Wangfujing avondmarkt

Schorpioenen en zeepaardjes op stokjes, tofuballetjes, gefrituurd ijs, geroosterde vogeltjes, noedels met kip of rund, roti, zeesterren op stokjes, kebab, beenderen, fruit en pannenkoekjes… Je kunt het zo gek niet bedenken, of je vindt een stalletje op de Wangfujing avondmarkt die het verkoopt. Dit is de ultieme plek om het Chinese streetfood uit te proberen. Op de meeste plekken staat het gerecht ook in het Engels aangegeven of spreekt één van de medewerkers voldoende Engels om uit te leggen wat je eet, ideaal. De avondmarkt is geopend van circa 16.00 tot 22.00 uur en is een bruisende plek om rond te wandelen.

Tip: Probeer eens ‘fried ice’, gefrituurd ijs met een deeglaagje eromheen. Eén van de lekkerste toetjes die we in Azië geproefd hebben.

Locatie: De avondmarkt is gelegen in een zijstraat van de populaire winkelstraat Wangfujing Dajie, namelijk Old Beijing Folk Customs Street (zie kaart).
Let op: in deze buurt lag tot voorkort de Donghuamen Nightmarket aan Donganmen Dajie (de meeste reisboekjes geven dit nog steeds aan). De avondmarkt van Donghuamen is er echter niet meer, maar de avondmarkt/snackstraat van Wangfujing lijkt de vervanger ervan te zijn. Deze avondmarkt is en elk geval net zo levendig en interessant als de verhalen die over zijn voorganger de ronde doen, een bezoek waard!