Vrijheidsbeeld en Ellis Island

Vrijheidsbeeld en Ellis Island

Het Vrijheidsbeeld is misschien wel het meest bekende icoon van New York. Het enorme beeld was een geschenk van Frankrijk aan Amerika in 1886, om de honderdste verjaardag van de Amerikaanse revolutie van 1776 te vieren. Het Vrijheidsbeeld staat op Liberty Island, naast Ellis Island gelegen in de haven van New York en verwelkomt zo bezoekers van over de hele wereld in Amerika. Vind hier al onze tips voor jouw bezoek aan het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en de beste keuze voor tickets. 

Vroeger kenmerkte de aanblik van het Vrijheidsbeeld, ‘Statue of Liberty’ in het Engels, het einde van een langer zeereis voor Europese gelukszoekers. Maar vandaag de dag is het Vrijheidsbeeld vooral een top-bezienswaardigheid tijdens een stedentrip New York.

Tickets voor het Vrijheidsbeeld

Wie het Vrijheidsbeeld wil bezoeken, kan het best ruim van tevoren tickets kopen omdat deze snel uitverkocht raken. Je kunt 3 verschillende locaties bezoeken, hiervoor zijn 3 verschillende Vrijheidsbeeld-tickets beschikbaar:

 • Ground Ticket: bezoek Liberty Island en Ellis Island zodat je dichtbij het Vrijheidsbeeld kunt komen.
 • Pedestal Ticket: bezoek het voetstuk van het Vrijheidsbeeld (het hele gedeelte tot aan het groenkleurige beeld). Koop je tickets hier.
 • Crown Ticket: toegang tot het voetstuk en de kroon van het Vrijheidsbeeld, met 25 ramen. Bezoek de kroon voor de ultieme Vrijheidsbeeld ervaring. De Crown Tickets kunnen al maanden van tevoren uitverkocht zijn.

Een audiotour is inbegrepen bij de tickets. Tickets voor het Vrijheidsbeeld met een bezoek aan het voetstuk koop je hier makkelijk online.
Let wel op de verschillende opties bij het bestellen van je tickets; er zijn opties met en zonder toegang tot het voetstuk van het Vrijheidsbeeld.
Kijk hier voor de felbegeerde Crown tickets.
Toegang tot het Vrijheidsbeeld is ook inbegrepen bij de verschillende New York City passen.

Tip Vrijheidsbeeld-tickets met de New York City Pas:

Koop je hier een New York City Pas met toegang tot het Vrijheidsbeeld? Houd er dan rekening mee dat je daarmee toegang hebt tot de boot en vervolgens op het binnenplein de kaartjes nog ophalen met je pas. Die heb je dan al wel betaald met de pas, maar zorg dat je op tijd bent om ze op te halen omdat er niet eindeloos veel entreetickets verstrekt worden op een dag.

Handige tips voor je bezoek aan het Vrijheidsbeeld:

 • De ferry van maatschappij Statue Ferries heeft twee verschillende vertrekplaatsen; Battery Park in New York en het Liberty State Park in de staat New Jersey. Battery Park ligt in het uiterste zuiden van Manhattan en is heel eenvoudig te bereiken met de subway of de bus.
 • Houd in het hoogseizoen rekening met lange wachtrijen voor de ferry.
 • Drukte ontwijken is lastig bij een top-bezienswaardigheid zoals het Vrijheidsbeeld. Maar wij hebben goede ervaringen met een bezoek zo vroeg mogelijk in de ochtend, bij voorkeur de eerste boot van de dag.
 • De ferry vertrekt 1x tot 4x per uur, afhankelijk van het seizoen.
 • We raden aan om minimaal 30 minuten voor de tijd die op je ticket staat te arriveren.
 • Wil je behalve het Vrijheidsbeeld ook Ellis Island bezoeken? Ga dan op tijd; de laatste boten van de dag maken geen stop meer bij Ellis Island.
 • Trek ongeveer een halve dag uit voor je bezoek aan het Vrijheidsbeeld en Ellis Island (circa 3 á 4 uur).
 • De laatste ferry naar Ellis Island en het Vrijheidsbeeld vertrekt omstreeks 15.30 uur.
 • Hier vind je het vaarschema van Statue Ferries: klik hier.
 • Wil je na je bezoek andere bezienswaardigheden in de buurt ontdekken? Je loopt gemakkelijk richting het Financial District (Wall Street) en het 9/11 Memorial & Museum.

Wist je dat…

 • Het Vrijheidsbeeld 93 meter hoog is, inclusief de fakkel van 27 meter?
 • Het beeld in totaal 225 ton weegt?
 • Er 22 verdiepingen zijn van voet tot top en dat er 354 traptreden beklommen moeten worden?
 • De kroon op haar hoofd 7 punten heeft die symbool staan voor de 7 continenten en de wereldzeeën?
 • De vlam van 24-karaats bladgoud is gemaakt?
 • Het beeld in 350 afzonderlijke stukken vanuit Frankrijk naar New York gescheept?

Ellis Island bezoek inbegrepen bij Vrijheidsbeeld-tickets

Ook een bezoek aan Ellis Island is inbegrepen in alle tickets. De boot maakt hier onderweg een stop. Ellis Island was van 1892 tot 1954 Amerika’s drukst bezochte immigratiestation. Geschat wordt dat 40% van alle huidige Amerikanen voorvaderen heeft die ooit via Ellis Island het land zijn binnengekomen. Vandaag de dag kun je het Ellis Island Immigration Museum bezoeken, met de Wall of Honor waar 700.000 namen van immigranten op te vinden zijn.

Neem de gratis Staten Island Ferry voor mooie New York skyline-foto’s

Wil je het Vrijheidsbeeld ook van een afstandje kunnen bewonderen? Bekijk dan onze tip voor de gratis Staten Island Ferry die in 25 minuten langs het Vrijheidsbeeld vaart.
Een bezoek aan het vrijheidsbeeld is ook inbegrepen bij de New York Pass.

Tips voor jouw Stedentrip New York:
* Ben je op zoek naar jouw ideale stedentrip naar New York? Wij verzamelden hier de mooiste complete stedentrips New York.

* Bekijk ook onze favoriete hotels in New York voor elk budget!
* Vind de goedkoopste vliegtickets naar New York.

Stedentrip New York boeken

Wil je zelf een stedentrip naar New York boeken waarbij vlucht en hotel helemaal voor je geregeld zijn? Of ben je op zoek naar een rondreis door Amerika waar een bezoek aan New York bij is inbegrepen? Kijk eens bij onderstaande stedentrips van Nederlandse reisorganisaties.

New York stedentrip 4 dagen RIU Plaza New York Times Square – Verenigde Staten

Stedentrip New York 4 dagen Hotel Fierfield Inn & Suites – Verenigde Staten

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Stedentrip New York boeken

Wil je zelf een stedentrip naar New York boeken waarbij vlucht en hotel helemaal voor je geregeld zijn? Of ben je op zoek naar een rondreis door Amerika waar een bezoek aan New York bij is inbegrepen? Kijk eens bij onderstaande stedentrips van Nederlandse reisorganisaties.

Stedentrip New York 4 dagen Hotel Hampton by Hilton Manhattan Madison Square Garden – Verenigde Staten

Stedentrip New York 4 dagen Lotte New York Palace – Verenigde Staten

Tips voor New York

22 x Beste tips voor een stedentrip New York

Beste hotels in New York voor elk budget

Andere tips in New York

Geld besparen met de New York City Pass

One World Trade Center

Bezoek een Broadway Show met korting