Bezoek Victoria Peak & maak een ritje met de Peak Tram

Uitzicht vanaf Victoria Peak bij daglicht

Victoria Peak is het hoogste punt in Hongkong en geeft je een fenomenaal uitzicht over de stad. Als je maar één bezienswaardigheid zou kunnen kiezen in Hongkong, dan móet het deze zijn. Vanaf grote hoogte zie je Hongkong Island, Victoria Harbour en Kowloon liggen en lijken de glanzende wolkenkrabbers op speelgoedgebouwen.

Neem de Peak Tram

Om Victoria Peak te bezoeken, neem je de Peak Tram omhoog. Deze antiek uitziende tram wordt aan kabels de berg op getrokken, tot het hoogste punt van 396 meter hoogte. De Peak Tram rijdt hier al sinds 1888 gaat elke 10 tot 15 minuten. Opstappen kan bij de Lower Terminus (33 Garden Road). Hou er rekening mee dat de wachtrij voor de Peak Tram lang kan zijn, vooral rond het einde van de middag als je graag nog wat daglicht wilt meepakken bovenop Victoria Peak én de zonsondergang wilt zien. Ga daarom op tijd, de Peak is zowel tijdens daglicht als in het donker spectaculair.

Peak Tower & Sky Terrace 428 uitzichtplatform

Bovenop Victoria Peak kun je verder omhoog in de Peak Tower voor het beste uitzicht over Hongkong. Het uitzichtplatform, met de naam Sky Terrace 428, is de beste plek om foto’s te nemen van de stad en om te wachten tot de zon ondergaat en de stadslichten aan gaan. In het gebouw vind je ook winkels en restaurants.

Na afloop neem je de Peak Tram weer naar beneden.

Wandelen of per bus naar Victoria Peak

Ga je liever te voet? Dat kan, je hoeft niet per se met de Peak Tram om op Victoria Peak te komen, al is de route wel behoorlijk steil. Wil je te voet, dan kun je dus beter met de Peak Tram omhoog en vervolgens naar beneden wandelen. Doe dit echter niet in het donker; het pad is niet verlicht.
Per bus of minibus naar The Peak is ook mogelijk. Neem bus 15 vanaf Exchange Square bus terminus, of minibus 1 vanaf MTR Hong Kong Station public transport interchange.

Peak Circle Walk

Vanuit de Peak Tower bovenop Victoria Peak pak je Lurgard Road en vervolgens Harlech Road. Onderweg kom je vaak joggers tegen en zie je diverse prachtige huizen met dure auto’s; Victoria Peak wordt bewoond door de rijkeren in Hongkong. De route leidt langs klifpaden en mooie uitzichten. Je doet er ongeveer 1,5 uur over. Het eindpunt ligt wederom bij de Peak Tower.

Kosten Victoria Peak en de Peak Tram

Wil je per Peak Tram omhoog naar Victoria Peak en op de top ook het Sky Terrace 428 uitzichtplatform bezoeken (dat is de leukste combinatie), dan kun je het best een entreebewijs kopen waarbij dit allemaal inbegrepen is. De kosten hiervoor bedragen:

– Volwassenen: 83 Yuan per persoon, retourtje Peak Tram inclusief Sky Terrace 428.
– Kinderen tussen 3-11 jaar en 65-plussers: 40 Yuan per persoon, retourtje Peak Tram inclusief Sky Terrace 428.
– Voor een enkeltje Peak Tram inclusief Sky Terrace 428 betaal je 71 Yuan (volwassenen) of 33 Yuan (kinderen & 65-plussers).

Andere tips in Hongkong

Wandelroute via de Central Mid-levels Escalator

Varen met de Star Ferry

Bezoek het bruisende Tsim Sha Tsui & Nathan Road