Laat je betoveren door de skyline bij Victoria Harbour

Victoria Harbour Hongkong

Victoria Harbour, de haven van Hongkong, is dé plek waar je direct na aankomst in Hongkong je eerste avond moet doorbrengen. Hier wacht een verbluffend uitzicht over Hongkong Island, met de stadshaven op de voorgrond en een oceaan aan verlichtte wolkenkrabbers daar pal achter. Een mooie plek om de grootsheid en schoonheid van Hongkong in je op te nemen, voordat je de stad verder gaat verkennen.

Lichtshows in Victoria Harbour

Elke avond om 20.00 uur vinden er twee spectaculaire lichtshows plaats in de haven; A Symphony of Lights en de Pulse 3D Light Show. Lees hier meer over deze lichtshows.

Clock Tower

Op het plein in de haven staat de ruim 100 jaar oude Clock Tower. De roodgekleurde klokkentoren werd gebouwd in 1915 als onderdeel van het treinstation voor de Kowloon-Canton Railway, een spoorlijn tussen Hongkong en het vaste land van China. Dit treinstation bestaat al lang niet meer, maar het opvallende 44 meter hoge monument staat er nog wel.

Hongkong Cultural Centre

Pal naast de klokkentoren staat het artistiek uitziende Hongkong Cultural Centre. Het gebouw huisvest enkele theaters en een concerthal. Wil je bekende toneelstukken, balletvoorstellingen, optredens van het Hongkong Philharmonic Orchestra of wereldberoemde opera’s bijwonen, dan ben je hier aan het juiste adres. Hier vind je het actuele programma.

Star Ferry

Vanuit Victoria Harbour pendelt ook de beroemde veerdienst Star Ferry op en neer naar Hongkong Island. Lees hier meer over de Star Ferry.

Andere tips in Hongkong

Beleef de Victoria Harbour lichtshows: A Symphony of Lights en Pulse 3D

Varen met de Star Ferry

Beroemdheden spotten op Avenue of the Stars