Times Square

Times Square New York

Midden in Manhattan ligt New York’s meest beroemde kruispunt; Times Square. Deze iconische plek bruist van de energie. Neonreclames op grote billboards flitsen je tegemoet, ’s werelds grootste winkelketens huizen hier hun ‘megastores’, ABC Studio’s produceert er zijn belangrijkste televisieprogramma’s en de beroemde Naked Cowboy zingt er dagelijks de longen uit zijn lijf. Times Square is de plek die je als eerste moet bezoeken tijdens een stedentrip New York.

New Years Eve Ball Drop op Times Square

Times Square wordt gezien als het hart van Manhattan. Broadway en de rest van het Theater District beginnen bij Times Square en zijn grote toeristentrekkers. En misschien heb je het wel eens in een film gezien: op oudejaarsavond bekijken duizenden mensen hier de beroemde ‘New Year’s Eve Ball Drop’. Een grote bal daalt langs een 23 meter hoge mast naar beneden en luidt precies om middernacht het nieuwe jaar in. Een tip mocht je ooit met de jaarwisseling in New York zijn!

Het plein ligt op de kruising van Broadway en Seventh Avenue tussen West 42nd Street tot West 47th Street. Jaarlijks bezoeken ruim 50 miljoen mensen deze beroemde plek, waaronder heel veel toeristen. Sinds 2009 is een groot deel van Times Square als voetgangersgebied bestempeld en afgesloten van gemotoriseerd verkeer.

Hotel in New York op Times Square

Times Square is één van de beste locaties als je op zoek bent naar een centraal hotel in New York. Bekijk hier onze tips voor New York hotels voor elk budget, inclusief enkele aanraders op en rondom Times Square.

Geschiedenis van Times Square

Times Square kreeg zijn naam in 1904 toen Albert Ochs, uitgever van de krant New York Times, het hoofdkwartier naar een toren aan het toenmalige Longacre Square verplaatste. Al snel werd de naam van de bekende krant ook aan de kruising toegekend.

Tot de jaren tachtig in de afgelopen eeuw, stond dit deel van New York vooral bekend om de vele sex shops, peepshows en duistere types die er van alles verhandelden. Na een grote opruimactie kreeg het gebied een positiever imago en groeide het nog sneller uit tot één van New Yorks populairste attracties.

Tips voor jouw Stedentrip New York:
* Ben je op zoek naar jouw ideale stedentrip naar New York? Wij verzamelden hier de mooiste complete stedentrips New York.

* Bekijk ook onze favoriete hotels in New York voor elk budget!
* Vind de goedkoopste vliegtickets naar New York.

Stedentrip New York boeken

Wil je zelf een stedentrip naar New York boeken waarbij vlucht en hotel helemaal voor je geregeld zijn? Of ben je op zoek naar een rondreis door Amerika waar een bezoek aan New York bij is inbegrepen? Kijk eens bij onderstaande stedentrips van Nederlandse reisorganisaties.

Stedentrip New York 4 dagen Hotel Fierfield Inn & Suites – Verenigde Staten

Groepsreis Stedentrip 7 dagen New York – Verenigde Staten

Stedentrip New York 4 dagen Lotte New York Palace – Verenigde Staten

Stedentrip New York 4 dagen Hotel Hampton by Hilton Manhattan Madison Square Garden – Verenigde Staten

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Tips voor New York

22 x Beste tips voor een stedentrip New York

Beste hotels in New York voor elk budget

Andere tips in New York

Geld besparen met de New York City Pass

Hop-on Hop-off bus in New York

Bezoek een Broadway Show met korting