Times Square

Times Square New York

Midden in Manhattan ligt New York’s meest beroemde kruispunt; Times Square. Deze iconische plek bruist van de energie. Neonreclames op grote billboards flitsen je tegemoet, ’s werelds grootste winkelketens huizen hier hun ‘megastores’, ABC Studio’s produceert er zijn belangrijkste televisieprogramma’s en de beroemde Naked Cowboy zingt er dagelijks de longen uit zijn lijf. Times Square is de plek die je als eerste moet bezoeken tijdens een stedentrip New York.

New Years Eve Ball Drop op Times Square

Times Square wordt gezien als het hart van Manhattan. Broadway en de rest van het Theater District beginnen bij Times Square en zijn grote toeristentrekkers. En misschien heb je het wel eens in een film gezien: op oudejaarsavond bekijken duizenden mensen hier de beroemde ‘New Year’s Eve Ball Drop’. Een grote bal daalt langs een 23 meter hoge mast naar beneden en luidt precies om middernacht het nieuwe jaar in. Een tip mocht je ooit met de jaarwisseling in New York zijn!

Het plein ligt op de kruising van Broadway en Seventh Avenue tussen West 42nd Street tot West 47th Street. Jaarlijks bezoeken ruim 50 miljoen mensen deze beroemde plek, waaronder heel veel toeristen. Sinds 2009 is een groot deel van Times Square als voetgangersgebied bestempeld en afgesloten van gemotoriseerd verkeer.

Hotel in New York op Times Square

Times Square is één van de beste locaties als je op zoek bent naar een centraal hotel in New York. Bekijk hier onze tips voor New York hotels voor elk budget, inclusief enkele aanraders op en rondom Times Square.

Geschiedenis van Times Square

Times Square kreeg zijn naam in 1904 toen Albert Ochs, uitgever van de krant New York Times, het hoofdkwartier naar een toren aan het toenmalige Longacre Square verplaatste. Al snel werd de naam van de bekende krant ook aan de kruising toegekend.

Tot de jaren tachtig in de afgelopen eeuw, stond dit deel van New York vooral bekend om de vele sex shops, peepshows en duistere types die er van alles verhandelden. Na een grote opruimactie kreeg het gebied een positiever imago en groeide het nog sneller uit tot één van New Yorks populairste attracties.

Andere leuke reistips en informatie

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked"