Tianmen Mountain & ’s werelds langste kabelbaan (Zhangjiajie)

Klifpaden hangen op 1430 meter hoogte aan de rotswand van Tianmen Mountain

Tianmen Mountain in China ligt vlakbij Zhangjiajie stad en is bereikbaar met de langste kabelbaan ter wereld! Vanuit het centrum van Zhangjiajie stad stap je op de kabelbaan, die je gedurende 7 kilometer meeneemt naar de top van Tianmen Mountain op 1500 meter hoogte. Het laatste gedeelte van de kabelbaan gaat steil omhoog.

Bovenop de Tianmen berg wachten nog meer spectaculaire bezienswaardigheden:

Klifpaden en Glazen Skywalks

Het meest indrukwekkend zijn de klifpaden en de glazen skywalks. Al deze wandelpaden zijn aan de bergwand vastgemaakt op zo’n 1430 meter hoogte. Het is al adembenemend om over de klifpaden te lopen, waarbij je langs de wand de diepte in kijkt. De totale route over de klifpaden rondom de berg is 1,6 kilometer lang.
Nog spannender zijn de skywalks; de wandelpaden met een glazen bodem, op diezelfde 1430 meter hoogte! Op dit moment zijn drie paden open, elk pad is 30 tot 100 meter lang. Op een onbewolkte dag is een wandeling over deze glazen wandelpaden duizelingwekkend!

Stoeltjeslift naar de top van Tianmen Mountain

Op de berg kun je het laatste stukje naar de top afleggen met een stoeltjeslift. Hierin kunnen twee personen naast elkaar zitten. De rit duurt circa 20 minuten en gaat over de boomtoppen naar de ‘summit’.

Tianmen Cave; Heavens Door & Stairway to Heaven

De Tianmen Cave is een groot ovaal gat in de berg van zo’n 30 meter doorsnee. Het gat wordt ook wel Heavens Door genoemd. Het wordt gebruikt voor ‘wingsuit’ wedstrijden, waarbij men in een gevleugeld pak door het gat moet zweven.
Naar Heavens Door leidt een lange trap met 999 treden, die de Stairway to Heaven wordt genoemd. De treden zijn vrij onregelmatig en glad, dus hou je goed vast als je naar boven of beneden klimt langs deze trap.

Weg met 99 bochten

Tianmen Mountain is niet alleen per kabelbaan bereikbaar; ook via een weg met 99 scherpe bochten, die je naar Tianmen Cave brengt. De route duurt circa 20 minuten en is zeer fotogeniek. Er rijden alleen minibussen die toeristen meenemen omhoog of naar beneden, inbegrepen bij de entreeprijs van het Tianmen Mountain park. Heb je snel last van wagenziekte, ga dan voorin zitten. De chauffeur rijden vrij rustig, met een milde wagenziekte vonden wij dit ‘goed te doen’.

 Tips voor je bezoek aan Tianmen Mountain bij mist of regen

Omdat de top van Tianmen Mountain zo hoog ligt, kan het mistig of bewolkt zijn op de top van de berg. Wij bezochten Tianmen Mountain op een regenachtige, mistige dag. Dat was achteraf erg zonde; de spectaculaire skywalks en klifpaden boden zeer weinig uitzicht en waren daardoor alles behalve spannend, ondanks dat je je op 1430 meter hoogte bevindt. Ook tijdens de kabelbaanrit zagen we vooral mist en wolken. Probeer je bezoek dus te plannen op een heldere dag. ’s Morgens vroeg is het prettigst qua drukte (enorm veel Chinezen bezoeken de berg, vooral in de vakantieperiode) maar soms klaart het pas in de loop van de dag op. Dan haal je meer uit je bezoek indien je pas in de middag vertrekt.

Tickets en entreekosten voor Tianmen Mountain

De entreetickets voor Tianmen Mountain koop je bij het startpunt van de kabelbaan, in het centrum van Zhangjiajie stad. Hier heb je keuze uit meerdere pakketten; heen en terug per bus, of omhoog per kabelbaan en terug per bus (over de weg met 99 bochten) of andersom. Natuurlijk is die tweede optie, inclusief kabelbaan, het leukst. Maar in de maanden juli en augustus, als enorm veel Chinezen het gebied bezoeken in verband met de schoolvakanties, is dat pakket als eerste uitverkocht.
Zorg dat dat je ’s morgens op tijd in de rij staat voor de tickets, of koop je ticket één dag van tevoren. Indien je buiten de zomermaanden kunt reizen, is dat sterk aan te raden om de enorme drukte wat te vermijden.

De entreekosten bedragen 248 Yuan per volwassene en 155 Yuan per kind. Studenten en 60-plussers; 158 Yuan per persoon. Hiermee krijg je één dag toegang tot Tianmen Mountain, inclusief kabelbaan en bus. Neem altijd je paspoort mee bij het aanschaffen van de tickets. Voor de glazen skywalks betaal je 5 á 10 Yuan extra op de top. Ook de stoeltjeslift naar de piek is niet inbegrepen. Voor de attracties in het Zhangjiajie National Forest Park dien je een apart entreeticket te kopen voor 4 dagen, dit is niet inbegrepen bij je entree voor Tianmen Mountain.

Beste route op de Tianmen Mountain

– Ga omhoog de berg op met de kabelbaan.
– Volg de klifpaden (cliff hanging walkways) om de berg en wandel onderweg ook over de glazen skywalks.
– Neem de stoeltjeslift naar de top van de berg.
– Neem de roltrappen terug naar beneden, tot je bij Tianmen Cave uitkomt.
– Wandel vanaf Heavens Door naar beneden via de Stairway to Heaven.
– Neem de bus terug naar Zhangjiajie stad, via de mooie weg met 99 bochten.
– Trek één volle dag uit voor je bezoek. Indien je ’s morgens vroeg vertrekt, ben je aan het einde van de middag weer in Zhangjiajie stad.

Na je bezoek aan Tianmen Mountain is een bezoek aan het Zhangjiajie National Forest Park een must. Het park is wereldberoemd om de majestueuze zandstenen pilaren van honderden meters hoog die vanuit een dicht bebost gebied op rijzen. De film Avatar gebruikte dit fabelachtige oord als inspiratie en zijn dan ook wel bekend als de Zhangjiajie Avatar bergen.

Reisinformatie China

Beste reistijd China: april, mei, september en oktober
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Skyscanner
Vliegtijd China: Tussen de 10 en 11,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: TUI of Koning Aap
Leukste reizen voor gezinnen: Local Hero Travel of Djoser Family
Visum China: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen China

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Andere tips in Zhangjiajie

Zhangjiajie National Park

Wulingyuan

Avatar Hallelujah Mountain – Zhangjiajie