The Grand Royal Palace & Wat Prakeaw

Grand Royal Palace Bangkok

Het Koninklijk paleis is dé topattractie van Bangkok. Het gebouwencomplex deed dienst als koninklijke residentie van het einde van de 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw. Binnen de muren vind je diverse regeringsgebouwen, Koninklijke residenties, een kapel en de beroemde Emerald Boeddha. Het complex is ruim 218.000 vierkante meter groot en is omgeven door een muur van zo’n 1900 meter lang.

Je kunt verschillende gebouwen van binnen bekijken, maar ook rondlopen bij het complex is al interessant. Goudkleurige tempels en torens, mythologische figuren, tuinen met bonsaibomen, chedi’s, torens en tempelwachters; ze zijn allemaal even indrukwekkend.

De meeste indruk maakt de Wat Prakeaw; de tempel van de Emerald Boeddha en de meeste bekende tempel in Thailand. Dit komt doordat Wat Prakeaw het zeer vereerde beeldje van de smaragden Boeddha huisvest.

Praktische informatie

  • Het paleis is te bezoeken tussen 08.00 – 15.30 uur.
  • Tip: plan je bezoek in de ochtend om de warmte en de grootste drukte te mijden.
  • Geloof niemand die je vertelt dat de attractie ‘gesloten’  is.
  • De meeste gebouwen mogen gefotografeerd en gefilmd worden, maar niet allemaal. Neem een informatieboekje mee bij de ingang.
  • Je kunt bij de ingang tegen betaling een gids in de arm nemen, maar ook op eigen gelegenheid rondlopen.
  • Draag gepaste kleding, anders kom je het complex niet in: benen en schouders bedekt en geen open schoenen of slippers. Dit geldt voor mannen en vrouwen.
  • Ben je een deel van de ‘dress code’ vergeten? Bij de ingang kun je sommige bedekkende kledingstukken lenen, vaak mag je daarmee alsnog naar binnen.
Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer
Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

[custom-facebook-feed]

Leuke activiteiten

Andere tips in Bangkok

Wat Arun (Tempel van de dageraad)

Shop-till-you-drop in Bangkok

Chao Praya Rivier