Terracotta leger

Terracotta leger

Ruim 2000 jaar houden ze al de wacht over hun keizer; het Terracotta Leger in Xi’an behoort tot de meest bijzondere archeologische vondst ter wereld. Een leger Terracotta Warrior bestaande uit duizenden stenen soldaten en honderden paarden waakt over de tombe van Qin Shi Huang, de eerste keizer van China, die volgens de verhalen geloofde dat hij na zijn dood verder zou regeren. Dat zou verklaren waarom het enorme leger aan de zijde van deze heerser werd begraven. Alle beelden hebben de grootte van echte mensen en elk beeld is uniek; de kleding, gezichtsuitdrukkingen, de rangen van de soldaten, ze wijken allemaal enigszins van elkaar af.

Wat is er te zien bij het terracotta leger

Het Terracotta leger ligt op zo’n 30 kilometer buiten het centrum van Xi’an. Er zijn meerdere plekken waar de terracotta beelden, recht overeind, begraven zijn. Op het complex vind je een klein museum waar ook twee prachtige ‘chariots’, opgegraven bronzen beelden van paarden voor een wagen, tentoongesteld worden. Daarnaast staan er drie hallen die elk een overdekking vormen voor de opgravingen. In hal 2 staan honderden gerenoveerde beelden fier overeind. In de andere hallen zie je opgegraven beelden naast een groot deel van het terracotta leger dat nog onder zand bedolven ligt. Bovendien kun je in hal 2 zien dat archeologen nog steeds bezig zijn met het opgraven en renoveren van de strijders. Heb je ooit een archeologisch project van dichtbij willen bewonderen? Dit is je kans. Naar schatting zijn er circa 8000 klei-soldaten en 10.000 wapens uit de Qin Dynastie gevonden in deze opgravingen.

Tombe van keizer Qin Shi Huang

Op een steenworp afstand van de vindplaats van de duizenden strijders, ligt de tombe van keizer Qin Shi Huang. Het schijnt 38 jaar gekost te hebben om het mausoleum te bouwen en vele honderdduizenden mensen hebben eraan gewerkt. Paleizen, ondergrondse rivieren en kamers vol juwelen hebben deel uitgemaakt van het complex. Helaas is dit alles niet bewaard gebleven. Op de plek waar het mausoleum nog gedeeltelijk onder de aarde ligt, is nu een park waar je doorheen kunt wandelen. Ook vind je een klein museum bij het park. Van de tombe zelf zijn geen overblijfselen te zien.

Hoe kom je bij het Terracotta leger

Vanuit het centrale treinstation in het centrum van Xi’an gaan bussen naar het terracotta leger. Als je met je gezicht naar het hoofdgebouw van het station staat, bevindt het busstation zich aan de rechterzijde. De bussen met de nummers 914, 915 en 306 gaan naar het terracotta leger.
Wij sloten aan in de wachtrij voor de bussen en namen bus 306 (die ook ‘tourist bus 5’  wordt genoemd), voor 8,- Yuan per persoon (enkele reis). De rit duurt circa 1 uur. Indien je ook naar de tombe van de keizer wilt, kun je een gratis bus nemen vanaf de site van de opgravingen, deze doet er circa 5 minuten over en de entree voor het ‘tombe park’ is inbegrepen.

Tickets voor het terracotta leger

Tickets koop je bij de ingang. Het entreegeld voor het terracotta leger bedraagt 150,- Yuan (maart-november) of 120,- Yuan (december-februari). Kinderen onder 130 cm zijn gratis. Heb je een geldige studentenpas dan betaal je de helft van de prijs. Neem altijd je paspoort mee om tickets te kopen bij attracties in China.

Reisinformatie China

Beste reistijd China: april, mei, september en oktober
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Skyscanner
Vliegtijd China: Tussen de 10 en 11,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: TUI of Koning Aap
Leukste reizen voor gezinnen: Local Hero Travel of Djoser Family
Visum China: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen China

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Andere tips in Xi’an

Xi’an Moslim Kwartier

Fietsen over de stadsmuur van Xi’an

Lokaal uit eten in Xi’an