Temple of Heaven

Temple of Heaven Beijing

De Temple of Heaven (Tempel van de Hemel) in Beijing is een uitgestrekt park waar de lokale bevolking graag komt voor wandelingen of om vroeg in de ochtend tai chi te beoefenen. In het park ligt een tempelcomplex dat werd gebouwd tussen 1406 en 1420 door keizer Yongle, dezelfde keizer die de Verboden Stad liet bouwen. De Ming-keizers brachten hier offers om de gunst van de goden te vragen voor een goede oogst.

Bezienswaardigheden bij de Temple of Heaven

Het belangrijkste gebouw is dan ook de grote ronde Hall of Prayer for Good Harvests, met een hoogte van maar liefst 38 meter. Het wordt geflankeerd door twee grote hallen.
De Imperial Vault of Heaven is een kleinere versie van de Hall of Prayer for Good Harvest en wordt omgeven door een Echo Wall, waar je stemgeluid tientallen meters lang via een muur getransporteerd wordt.
De Circular Mound Altar is de derde bezienswaardigheid op het tempelcomplex, een altaar dat bestaat uit een rond platform in verschillende niveaus gemaakt van marmer. Hier werden offers gebracht en er werd gebeden.

Door het park zijn mooie wandelpaden aangelegd en je staat versteld van hoe perfect de natuur hier in het gareel wordt gehouden; bomen, planten, struiken; alles klopt en is in harmonie. Je mag dan ook niet van de wandelpaden af of in het gras neerstrijken, maar onderweg kom je bankjes tegen waar je kunt uitrusten. In het park vind je veel oude cederbomen.

Entreeticket voor Temple of Heaven

Een entreeticket voor alleen het park bedraagt 15 Yuan. Om het tempelcomplex en het park te bekijken, kun je een combinatieticket kopen voor 35 Yuan. Je hebt dan toegang tot de Hall of Prayer for Good Harvests, de Circular Mound Altar en de Echo Wall. Ook kan je online een voorrangsticket bestellen voor de Temple of Heaven.

Hoe kom je bij de Temple of Heaven

De Tempel van de Hemel licht in het zuiden van Beijing. Neem metrolijn 5 en stap uit bij halte Tiantan Dongmen Station.

Andere reistips in Beijing

Verboden Stad in Beijing ontdekken

Zomerpaleis Beijing

Verken de Hutongs; Beijings knusse steegjes