Street food proeven in Bangkok

Street food Bangkok

Eten op straat… je ontkomt er niet aan in Bangkok. De metropool werd ooit uitgeroepen tot meest culinaire stad ter wereld omdat de eettentjes veelvuldig gebruik maken van verse producten. Vis, vlees en groenten worden gecombineerd voor de lekkerste gerechten. De gehele dag door zie je straatkoks hard aan het werk en de voltallige Thaise bevolking, arm of rijk, eet regelmatig ‘op straat’. Ben je bang dat je per ongeluk een gefrituurde kikker of gegrilde krekel in je mond stopt? Hier 4 favorieten die je zonder angst kunt proberen:

Pad Thai

Gewokte noodles met kip en ei, of met vis, waar je naar smaak pinda’s, gedroogde garnaaltjes, palmsuiker en rode peper aan kunt toevoegen.

Khao Niaw Ma Muang

Ofwel ‘mango with sticky rice’, een populair dessert in Thailand.

Thaise curries

Wie kent ze niet. Tip: kies nooit voor ‘spicy’, de Thai zijn hun eten een stuk pittiger gewend dan wij en voegen gerust 5 pepertjes toe aan je curry.

Fruitshakes

Niet traditioneel Thai, wel erg lekker. Let op bij de bereiding en controleer of de shakes van water uit flessen worden gemaakt in plaats van kraanwater. Bied desnoods je eigen waterflesje aan.

Andere tips in Bangkok

Chinatown in Bangkok

Bezoek de lokale markten in Bangkok