Varen met de Star Ferry

Star Ferry Hong Kong

De Star Ferry is de beroemde veerboot die op en neer pendelt tussen Kowloon en Hongkong Island. De veerdienst bestaat al sinds 1888. Ondanks dat Hongkong tegenwoordig een hypermodern ondergronds metronetwerk heeft waarmee je in enkele minuten, onder de haven door, aan de andere kant van het water staat, is de Star Ferry nog steeds razend populair onder locals en toeristen. Niet in de laatste plaats omdat het je een spectaculair uitzicht biedt op beide kanten van Victoria Harbour voor het luttele bedrag van 2,5 Hongkong Dollar.

Hoe kom je bij de Star Ferry

Je kan de Star Ferry nemen vanuit twee locaties; vanuit Kowloon en aan de andere kant vanaf Hongkong Island.

Star Ferry vanuit Kowloon

In Kowloon, op het vaste land, vertrekt de ferry vanuit de Tsim Sha Tsui pier. Deze pier ligt in Victoria Harbour. Kom je met de metro, stap dan uit bij MTR Tsim Tsa Tsui Station. Neem Exit 6 en loop richting de Clock Tower. De pier ligt iets rechts van de Clock Tower.

Star Ferry vanuit Hongkong Island

Op Hongkong Island vind je twee pieren voor de Star Ferry:

– De Central Star Ferry pier ligt recht tegenover de Tsim Sha Tsui pier en brengt je het dichtst bij het Maritime Museum en het 60 meter hoge reuzenrad Observation Wheel. Kom je met de metro, stap dan uit bij MTR Hong Kong Station en neem Exit A2 of stap uit bij MTR Central Station en neem Exit A, loop naar de pier via Man Yiu Street.

– De Wan Chai Star Ferry pier ligt wat verder naar het oosten. Kom je per metro, stap dan uit bij MTR Wan Chai Station en neem Exit A1. Via de skybridge wandel je naar het Honkong Convention & Exhibition Centre en volg vervolgens Convention Avenue tot de pier aan je linkerhand ligt.

Andere tips in Hongkong

Bezoek Victoria Peak & maak een ritje met de Peak Tram

Wandelroute via de Central Mid-levels Escalator

Laat je betoveren door de skyline bij Victoria Harbour