SoHo

Soho New York

SoHo is één van de hipste wijken in Manhattan, New York. Een creatieve broedplaats die barst van de boetieks, kunstgalerijen en sfeervolle restaurants. De naam SoHo is een afkorting van South Houston. Houston is de naam van een grote straat die van oost naar west loopt, deze wijk ligt dus letterlijk ten zuiden van die straat, in Lower Manhattan.

Boetieks en designerwinkels in SoHo

Opvallend zijn de grote industriële gebouwen die de straten sieren, een overblijfsel uit de negentiende eeuw waarin de textielindustrie floreerde in SoHo. Vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw ontwikkelde het zich langzaam tot de artistieke wijk die het vandaag is. Veel bekende modewinkels en designerzaken zijn er gevestigd, je kunt er uitstekend shoppen en het is de ultieme plek voor een koffie of maaltijd in een trendy lunchroom.

Maak je een wandeling door SoHo? Vergeet dan niet om ook het naastgelegen Little Italy en Chinatown aan te doen. Je kan ook een wandeling met Engelssprekende gids boeken en kom nog meer te weten over deze interessante wijken. Ook twee andere sfeervolle oude wijken, Noho (North of Houston) en Nolita (North of Little Italy) zijn ‘upcoming’ en een bezoek waard.

Andere leuke reistips en informatie

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked"