Slaap in een drijvend hotel op de River Kwai

Slaap in een drijvend hotel op de River Kwai

Slapen in een drijvend hotel midden op de rivier de River Kwai, lijkt dat je geen fantastische manier om jouw rondreis door Thailand onvergetelijk te maken? Overnacht dan in een bamboehut of houten hotel op het water. Soms zelfs zonder elektriciteit, maar wel met olielampjes en de garantie voor een unieke ervaring in the jungle van Thailand!

Vanuit je drijvende hotel kun je heel gemakkelijk de Brug over the River Kwai en de Death Railway bezoeken. Verder kun je boottochten maken over de rivier, zwemmen in de rivier, kajakken en jungletochten maken. Hieronder vind je de leukste opties voor een overnachting op de River Kwai op een rij. Ook als je liever in een leuk hotel langs de rivier slaapt, waar wel elektriciteit is, hebben we leuke suggesties voor je:

River Kwai Jungle Rafts: het populairste drijvende hotel

River Kwai Jungle Rafts is één van de populairste drijvende hotels op de River Kwai. Geniet van dit prima middenklasse resort op een toplocatie aan de rivier. De sfeervolle bamboekamers worden verlicht door olielampjes in plaats van elektriciteit. Toch is er voldoende luxe dankzij de keurige badkamer en het buitenterras met ligstoelen aan de rivier. River Kwai Jungle Rafts is de beste keuze als je een drijvend hotel zoekt in de middenklasse categorie.

Je kunt River Kwai Jungle Rafts boeken als overnachting inclusief halfpension of volpension, waarbij je zelf het vervoer naar de River Kwai regelt. Of je kunt slapen in River Kwai Jungle Rafts tijdens een complete 2-daagse tour. Inclusief vervoer vanuit Bangkok, een bezoek aan het Oorlogsmuseum, het Thailand-Burma Railway Centre, de oorlogsbegraafplaats, de brug over de Kwai en Hellfire Pass. Je ziet dan ook een Mon-dans in het lokale Mon-dorp, gaat wandelen en maakt een treinrit over de Dodenspoorlijn.

Float House River Kwai: drijvend luxe hotel

The Float House River Kwai  is één van de meest luxe drijvende resorts bij de River Kwai. De mooie drijvende villa’s hebben een vlonder van waaraf je zo de River Kwai in kunt springen. De luxe kamers beschikken over WiFi en een eigen televisie; optimaal genieten in een geweldige omgeving. Het Float House is te boeken inclusief ontbijt, halfpension of volpension.

River Kwai Resotel: chalet aan de rivieroever

Het River Kwai Resotel is een uitstekend hotel direct aan de oever van de River Kwai, voor iedereen die niet drijvend op de rivier wil slapen maar wel een vergelijkbare ervaring zoekt. Ook ideaal met jonge kinderen. Alle kamers bestaan uit luxe chalets met eigen badkamer, airco, televisie en balkon. Het sfeervolle resort wordt omgeven door tropische bossen. Er is een buitenzwembad aanwezig en een restaurant.

Hintok River Camp: slapen in een luxe tent

Slaap in luxe canvas tenten aan de oever van de River Kwai in het Hintok River Camp! Een super leuk alternatief voor de drijvende hotels. De tenten van het Hintok River Camp zijn erg ruim met houten meubels, een openluchtdouche met warm water, airconditioning en een eigen veranda. Een restaurant en een natuurlijke bron om in te zwemmen zijn ook aanwezig. Vanuit het hotel kun je o.a. kanotochten maken over de River Kwai.

Je kunt je overnachtingen in het Hintok River Camp boeken inclusief halfpension of volpension, waarbij je zelf het vervoer regelt. Of je kunt slapen in het Hintok River Camp tijdens een compleet verzorgde 2-daagse tour. Inbegrepen is het vervoer vanuit Bangkok, een bezoek aan het Oorlogsmuseum, het Thailand-Burma Railway Centre, de oorlogsbegraafplaats, de brug over de River Kwai en Hellfire Pass. Ook reis je langs een deel van de historische Dodenspoorlijn, je brengt een bezoek aan een dorp van de Mon-stam en verblijft in een luxe canvastent.

Kijk hier voor dagtours vanuit Bangkok naar de River Kwai indien je de Dodenspoorlijn en de River Kwai wel wilt bezoeken, maar er geen overnachting wilt inplannen.