Siem Reap

Siem Reap

Siem Reap is de thuisbasis van één van de mooiste tempelcomplexen op aarde; het sprookjesachtige Angkor Wat. De meeste bezoekers spenderen enkele dagen tussen de eeuwenoude tempels en zoeken ’s avonds vertier in het gezellige stadscentrum. Moeilijk is dat niet; de bruisende Pub Street vol barren en restaurants waar je tot in de late uurtjes kunt feesten en de leuke Night Market zijn populaire trekpleisters. Maar de stad heeft nog meer te bieden; bezoek het indrukwekkende Phare Circus, leer over het lokale leven van de Cambodjanen die in de paalwoningen aan het Tonle Sap meer wonen, maak een fietstocht over het platteland dat direct buiten het centrum begint of verwen je smaakpapillen met een originele ‘foodie tour’.

Hoe kom je in Siem Reap & hoeveel tijd heb je nodig

Siem Reap is gemakkelijk bereikbaar vanuit de hoofdstad Phnom Penh (circa 5 uur per minibus) en heeft een eigen vliegveld, zodat je er rechtstreeks naartoe kunt vliegen vanuit o.a. Thailand, Maleisië, Vietnam, China, Singapore en andere Aziatische bestemmingen. Diverse reizigers die geen volledige rondreis door Cambodja maken, kiezen er daardoor alsnog voor om enkel Siem Reap en Angkor Wat te bezoeken.

Om een goede indruk van Angkor Wat te krijgen, raden we aan om minimaal 2 á 3 dagen in Siem Reap te verblijven. Heb je langer de tijd, dan kun je enkele andere bezienswaardigheden bezoeken zoals het Tonle Sap meer en de tempel Banteay Srei.
Wij zetten een ideaal reisschema Siem Reap & Angkor Wat in 3 dagen voor je op een rij, met extra opties voor bezoekers die nog wat meer willen zien in deze omgeving.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Siem Reap

GlobeHopper reistips

Top 10 mooiste tempels in Angkor Wat

Top 3 in Siem Reap

Angkor Wat: praktische informatie voor je bezoek

Phare Circus: Spetterende theatershow

Top 10 mooiste tempels in Angkor Wat

Aanbevolen reisorganisaties Cambodja

Vind je de informatie op deze website interessant of behulpzaam? Dan vragen we je om bij boeking van je vakantie of tickets gebruik te maken van 1 van de links van onderstaande aanbevolen reisorganisaties. Dit helpt ons om de website live te houden en verder uit te breiden. Wij ontvangen een kleine commissie terwijl jij niks extra betaalt.