Shop-till-you-drop in Bangkok

MBK mall winkelcentrum Bangkok

Shop-o-holics opgelet; in Bangkok kun je je Bath spenderen in een breed scala aan ‘malls’. De keuze is zo groot dat een kleine handleiding niet overbodig is. De belangrijkste winkelcentra op een rijtje:

MBK-mall is het bekendste en goedkoopste winkelcentrum in Bangkok. Een propvolle mall met 6 verdiepingen aan koopwaar (nep-merkkleding, schoenenwinkels, parfumerieën, elektronica en telefonie, ach eigenlijk alles) en bovenin een grote food court en een bioscoop.

Central World is het grootste winkelcomplex in Zuidoost-Azië met veel internationale kledingmerken. Weinig nep-merken in dit winkelcentrum.

Siam Paragon is voor de welgestelde reiziger; dure merkkleding, luxe verzorgingsproducten of zelfs een Mercedes… je kunt het hier allemaal kopen. In Bangkok met kids? Siam Paragon huisvest ook Siam Ocean World en KidZania.

Siam Discovery is waarschijnlijk één van de meest trendy malls van het moment. Rijk aan boetiekjes en designer kledingwinkels.

Terminal 21 is een winkelcentrum dat is opgezet als een luchthaven. De informatiebalie lijkt op een incheck-balie en de meisjes erachter zijn gekleed als stewardessen. Een wandeling door deze mall wordt een ware wereldreis; elke verdieping neemt je mee naar een andere metropool. Van hip Londen naar kosmopolitisch Tokyo en van de soeks van Istanbul naar antiek Rome; het complex is een avontuur op zich. Je vindt er vooral Thaise mode, accessoires en gadgets.

De shopping malls zijn gemakkelijk te bereiken. Ze liggen vrijwel allemaal langs de BTS skyrail.

Andere tips in Bangkok

Chinatown in Bangkok

Bezoek de lokale markten in Bangkok

Beste kindvriendelijke attracties in Bangkok