Salar de Uyuni

Salar de Uyuni Bolivia zoutvlakte

Salar de Uyuni is dé bekendste bezienswaardigheid in Bolivia. Deze zoutvlakte is met 11.000 km2 de grootste zoutvlakte ter wereld. Dat is ongeveer de grootte van Groningen, Drenthe en Friesland samen! In dit enorme niemandsland kun je vele kilometers rijden zonder dat je een levend wezen of begroeiing tegenkomt. Salar de Uyuni was vroeger een immens zoutmeer. Tegenwoordig wordt er jaarlijks tonnen aan zout gewonnen.

Highlights van Salar de Uyuni

Een bezoek aan Salar de Uyuni is alleen mogelijk per jeep. Tijdens een excursie met een jeep doorkruis je de eindeloze witte vlaktes, bezoek je één van de beroemde zouthotels (alles binnen en buiten het hotel is gemaakt van zout) én ga je foto’s maken op de zoutvlakte. Door het uitgestrekte landschap verdwijnt de diepte in je foto, waardoor je creatieve dingen kunt doen met perspectief. Door bijvoorbeeld een dinosaurus-speeltje dichtbij te zetten en zelf verder weg te gaan staan, lijkt het net alsof je achterna wordt gezeten door een levensgrote dino.

Zoutvlakte van Salar de Uyuni in Bolivia
Salar de Uyuni in Bolivia - ook wij konden het niet laten een grappige foto te maken

Excursie naar Salar de Uyuni, langs meren en geisers

Een excursie naar Salar de Uyuni is mogelijk als dagtrip vanuit het dorp Uyuni. Maar nog leuker is een 3-daagse tour waarbij je niet alleen de Uyuni zoutvlakte maar ook andere prachtige Boliviaanse natuurgebieden bezoekt. Deze Uyuni-tour langs uitgestrekte landschappen, besneeuwde bergtoppen, geisers en schitterende meren zoals Laguna Verde en Laguna Colorada was één van de hoogtepunten van onze reis door Zuid-Amerika.

Uyuni-tour tips

Je kunt de tour starten in het dorp Uyuni, maar ook in Tupiza, Bolivia (indien je vanuit Argentinië komt) of in San Pedro de Atacama, Chili (indien je vanuit Chili komt). Vanuit Tupiza duurt de tour, vanwege de afstand, 4 dagen. Houd rekening met de enorme hoogte die je bereikt tijdens de tour (tot 4800 meter boven zeeniveau) en de kou; zorg dat je alvast aan de hoogte gewend bent en neem warme kleding mee.

Binnenkort lees je hier onze ervaringen tijdens de Salar de Uyuni-your!

Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer

Andere leuke reistips en informatie

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked"

Andere leuke reistips en informatie

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked"