Rivieroever Luang Prabang

Rivieroever Luang Prabang

Luang Prabang heeft twee rivieroevers met prachtige uitzichten die je kunt bezoeken tijdens je verblijf in Luang Prabang, onze favoriete stad in Laos.

Nam Khan rivieroever

Dwars door Luang Prabang loopt de Nam Khan rivier, een zijtak van de Mekong. De Nam Khan kronkelt de heel stad door en zorgt voor prachtige panorama’s in Luang Prabang. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Nam Khan Waterfront (bij Th Kingkitsarat) en de bamboebrug die daar over de rivier ligt in het droge seizoen. Bekijk ook de Old Bridge die je verderop over de Nam Khan rivier kunt vinden.
De allerleukste plek om van de ‘Nam Khan river side’ te genieten, is volgens ons Utopia. Deze heerlijke relaxbar met ligkussens en een fenomenaal uitzicht vind je in een zijstraatje van Th Pommatha.

Mekong rivieroever

De Mekong flankeert het centrum van Luang Prabang aan de noordwest kant van de stad. Langs de rivieroever vind je oude koloniale gebouwen met Franse invloeden, knusse terrassen en cafés en tientallen guesthouses. Ook het de achterzijdes van het Nationaal Museum en de tempel Wat Xieng Thong grenzen aan de Mekong Rivier. Een mooie locatie voor een wandeling in de namiddag, die je vervolgens kunt afsluiten met een bezoek aan de nabijgelegen Night Market.

Andere tips in Luang Prabang

Aalmoes ceremonie

Hotels in Luang Prabang

Night Market Luang Prabang